Тоня Матвієнко розчулила мережу сюрпризом, який готувала на день народження мами

Тоян Матвієнко присвятила чутливу пісню мамі, Народній артистці Ніні Матвієнко
фото з відкритих джерел

Тоня Матвієнко хотіла подарувати Ніні Митрофанівні пісню на день народження

Українська співачка Тоня Матвієнко випустила пісню «Сік землі», яку готувала до дня народження матері, Народної артистки України Ніни Матвієнко. Сьогодні, 10 жовтня, артистці мало б виповнитися 76 років, проте співачка померла 8 жовтня.

Ідея створення композиції в Матвієнко зародилася ще тоді, коли вона через повномасштабну війну в Україні жила у Великій Британії. Співачка неабияк сумувала за мамою, тож згадала пісню «Сік землі», яку слухала ще в дитинстві.

Тоня Матвієнко хотіла подарувати Ніні Митрофанівні цю композицію на день народження. Однак тепер цей трек став посвятою.

«У цю пісню я вклала багато душі, тепла, любові. Це мав бути гарний сюрприз. На жаль, обставини бувають сильнішими за наші плани. Випускаючи пісню-присвяту «Сік землі» для мами, я хочу закликати вас відкласти всі справи, зателефонувати батькам і сказати їм «дякую!». Дякую за безсонні ночі, дякую за виховання та турботу, за мотивацію та підтримку у всьому… Я обов'язково продовжу мамину традицію популяризувати українські пісні у світі. Робити добро! Шануйте одне одного та своє коріння. Дякую, мамо!», – зазначила Тоня Матвієнко.

Також співачка випустила ліричний кліп на пісню «Сік землі». Тоня Матвієнко використала матеріали із сімейного фотоальбому та архівні фото українців із київського музею Івана Гончара. Ним керує батько Тоні Матвієнко – Петро Гончар.

Нагадаємо, 8 жовтня пішла з життя легенда української сцени, Народна артистка України Ніна Матвієнко. 10 жовтня їй виповнилося б 76 років. Причини смерті жінки наразі невідомі.

Народну артистку Матвієнко проведуть в останню путь цієї середи, 11 жовтня. Попрощатися з легендою української музики прихильники та друзі зможуть з 11 до 13 години у Національній філармонії України за адресою: Володимирський узвіз, 2.

Раніше президент Зеленський висловив співчуття рідним і близьким Народної артистки України Ніни Матвієнко. Також мер столиці Кличко висловив співчуття у звʼязку зі смертю Народної артистки України та Почесного громадянина міста Києва Ніни Матвієнко. 

Чимало українців та колег артистки публікували співчутливі дописи в пам’ять про легендарну співачку, віддавали шану її таланту. Однак були й такі, хто в день смерті артистки наважився закидати їй сепаратизм та ватні погляди. Зокрема, пригадали, що Ніна Матвієнко називала російсько-українську війну братовбивчою, не виступала в зоні АТО і навіть проклинала захисників України. Тим часом історик і журналіст Едуард Андрющенко оприлюднив у мережі документи, котрі свідчать, що КДБ стежив за Ніною Матвієнко через проукраїнську позицію.

До слова, Ніна Матвієнко від початку повномасштабного вторгнення їздила країною з благодійними концертами, виступала і в бомбосховищах, і у шпиталях.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: