Колега Ніни Матвієнко звернувся до критиків спочилої співачки віршем

Матвійчук закликав критиків Матвієнко прикусити язика й мовчати
колаж: glavcom.ua

Матвійчук переконаний, що на хейтерів легенди української сцени чекає суд

Колега Народної артистки України Ніни Матвієнко, яка пішла з життя 8 жовтня, звернувся до її критиків. Народний артист Анатолій Матвійчук опублікував у Facebook вірш.

Співак закликав хейтерів Матвієнко прикусити язика й мовчати, адже душа покійної артистки досі серед живих. Крім того, Матвійчук переконаний, що на критиків чекає суд. 

«Я прошу всіх, хто мислити не звик, в кім чорна злість шука собі розради – стуліть вуста і прикусіть язик. Не множте пересуди і плітки, притримайте думки свої недобрі», – написав колега Матвієнко.

«Усіх колись розсудить Україна. І хтось, як пил земний, безслідно згине. А хтось у пісні житиме в віках», – додав Матвійчук.

Колега Ніни Матвієнко звернувся до критиків спочилої співачки віршем фото 1

Зауважимо, народна артистка України Ніна Матвієнко була суперечливою та складною особистістю – «Могла словом припечатати і виразів не вибирала»: Марія Бурмака згадує Ніну Матвієнко.

Нагадаємо, 8 жовтня пішла з життя легенда української сцени, Народна артистка України Ніна Матвієнко. 10 жовтня їй виповнилося б 76 років. Причини смерті жінки наразі невідомі.

Народну артистку Матвієнко проведуть в останню путь цієї середи, 11 жовтня. Попрощатися з легендою української музики прихильники та друзі зможуть з 11 до 13 години у Національній філармонії України за адресою: Володимирський узвіз, 2.

Раніше президент Зеленський висловив співчуття рідним і близьким Народної артистки України Ніни Матвієнко. Також мер столиці Кличко висловив співчуття у звʼязку зі смертю Народної артистки України та Почесного громадянина міста Києва Ніни Матвієнко. 

Чимало українців та колег артистки публікували співчутливі дописи в пам’ять про легендарну співачку, віддавали шану її таланту. Однак були й такі, хто в день смерті артистки наважився закидати їй сепаратизм та ватні погляди. Зокрема, пригадали, що Ніна Матвієнко називала російсько-українську війну братовбивчою, не виступала в зоні АТО і навіть проклинала захисників України. Тим часом історик і журналіст Едуард Андрющенко оприлюднив у мережі документи, котрі свідчать, що КДБ стежив за Ніною Матвієнко через проукраїнську позицію.

До слова, Ніна Матвієнко від початку повномасштабного вторгнення їздила країною з благодійними концертами, виступала і в бомбосховищах, і у шпиталях.

Проте один із колег артистки, переконаний, що Матвієнко потрапила під негативний психологічний вплив Московського патріархату, унаслідок якого робила неоднозначні заяви. Цікаво, що син Матвієнко – Іван – постригся в ченці, коли йому було 33 роки. 12 років він жив у Криму, де служив у бахчисарайському Свято-Успенському монастирі. Там він жив до окупації Криму Росією. Згодом він переїхав до Ніжина на Чернігівщині, де перейшов до Православної Церкви України із Московського патріархату.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: