Алла Мазур з’ясувала, чому одні будинки відключають від світла частіше, а інші рідше

Мазур: Ми з енергетиками – в одному човні. Маємо прорватися
фото з відкритих джерел

Алла Мазур взяла інтерв’ю у керівника «Укренерго» Володимира Кудрицького

Телеведуча ТСН Алла Мазур взяла інтерв’ю у керівника «Укренерго» Володимир Кудрицький та поділилася на своїй сторінці в соцмережі враженнями від розмови.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Alla Mazur (@allamazurofficial)

«Побачила на власні очі, чому так складно ремонтувати обстріляні рашистами наші енергомережі, – пише Алла Мазур в Інстаграм. – Ось цей обгорілий велет, як із космічної саги – трансформатор, серце кожної підстанції. Після таких «поранень» відновити його практично неможливо. Виготовити новий – це 12-18 місяців: такого часу ми не маємо, зима вже тут. Тому наші шукають такі штуки за кордоном. А їх ще й треба якось привезти – залізницею».

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький привіз Мазур на одну з підстанцій, по якій рашисти гатять особливо часто: бо важлива. «Де – сказати не можна, щоб не навести знову. Одну з вирв від рашистської ракети заміряла сама: глибока. Уламки лежать досі – для слідчих. Але наші хлопці-енергетики і справді працюють майже безперервно, у кілька змін, в мороз і сніг. Ми навіть поки говорили, підмерзли добряче. А вони на верхотурі щось там стукають, ріжуть холоднючий метал, зварюють… Розуміючи, що може прилетіти знову. Вся надія на їхню впертість. Подякувала від усіх нас», – продовжує Мазур.

Телеведуча задала керівнику галузі питання, які найбільше цікавлять простих українців: «Чому одні будинки можуть відключати частіше, а інші рідше, хоч вони і в однакових умовах: що нас так дратує. Коли аварійно треба знизити напругу в мережі, щоб вона не розвалилась – вирубають насамперед тих, хто «їсть» більше: цілими вузлами. Якщо ви на лінії, де багато великих споживачів і нема критичної інфраструктури – будинок вимикатимуть частіше».

«І ще один лайфхак. Коли з‘являється нарешті електрика – від радості не треба вмикати все зразу: і кондиціонер, і комп‘ютер, і пралку, і плиту, і бойлер, і світло у кожній кімнаті… Бо так ми і сигналізуємо: ось тут «їдять» електрики найбільше. Для себе вирішила: поживемо вдома в економрежимі. Ми з енергетиками – в одному човні. Маємо прорватися. Пережити зиму – і перемогти», – додала телеведуча.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: