Лайма Вайкуле звинуватила Росію у приватизації дня Перемоги: почалася істерика

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Співачка Лайма Вайкуле каже, що РФ привласнила «все на світі»

Латвійська співачка Лайма Вайкуле на своєму ютуб-каналі виклала ролик, в якому зачитала деякі коментарі, залишені передплатниками у її соцмережах та відповіла на них. Зокрема Лайма обурилася тим, що глядачі з Росії закидають їй, що вона заробляла в їх країні, а тепер виступає проти тамтешньої влади. Виконавиця каже, що співала не лише для росіян: «В Радянському союзі було 15 республік».  

«Росія приватизувала і День Перемоги, і все на світі. Як Україна постраждала, Білорусь та весь Радянський Союз постраждав під час війни з 1941 року. Ні, тепер одна Росія, танки Червоною площею, ми переможці, а де інші? І якби щось погане, але ні, все добре їм належить. Як можна?!» – каже співачка.

«Не розумію людей, які говорили про пам'ятники, що хочуть схилити голову перед пам'ятником солдату. Так піди на цвинтар до свого батька, у країні, де він жив. Це просто пам'ятник, а не місце поховання. Навіщо потрібен пам'ятник? Я не розумію. Жодної художньої цінності він не має», – додала виконавиця, коментуючи рішення латвійської влади знести пам'ятник російському солдатові.

У росіян, як водиться, почалася істерика. Один з депутатів Держдуми припустив, що слова Вайкуле «були пов'язані з її бажанням показати вірність чинній антиросійській риториці, якою вражений весь західний світ». За словами такого собі Євгена Федорова, Вайкуле «стала жертвою західної пропаганди, яка заохочує антиросійську позицію, і якщо вона не дотримуватиметься її, то позбудеться всіляких бонусів, що надаються ЄС»: «Вона це робить і каже, як то кажуть, під дулами автоматів НАТО. Можливо, в неї від цього залежить пенсія чи життя та доля родичів». Прибігла в соцмережу коментувати відео Вайкуле і головна російська дипломатка Марія Захарова: «Лайма Вайкуле пішла на новий рекорд неадеквату, заявивши, що пам'ятники радянським солдатам не мають художньої цінності. Таке можна брякнути тільки від цілковитого невігластва та нелюдської злості. Або спеціально».

Тим часом на ютуб-каналі шанувальники співачки дякують їй: «Мила Лайма, дякую вам за те, що ви є. Дуже розумна людина!», «Дякую за підтримку в цей важкий час. Ви прекрасні, як завжди», «Лайма, ви допомагаєте переживати лихоліття. Низький уклін!», «У 92 році в Пітері, я випадково потрапила на збірний концерт (не пам'ятаю концертний зал). Мені було дуже нудно. І ось єдиний виступ, який викликав інтерес і повагу – це був виступ Лайми! Вона працювала, віддавалася вся виступу, виглядала круто, цікаво було дивитися на хореографію, не кажучи вже про голос. Номер зачепив!», «Лайма! Ви справжня! І пронесли цей прапор крізь роки! Дякую, що на світлій стороні!».

Читайте також: Дружина відомого українського музиканта засвітилася на Московському кінофестивалі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: