Українка знайшла в кліпі відомого росіянина купу відсилок до фашизму

фото з відкритих джерел

Кліп співака вийшов 20 квітня – саме цього дня народився Адольф Гітлер

Російський співак Ярослав Дронов, відомий під псевдонімом Shaman, випустив черговий Z-патріотичний кліп на пісню «Ми». Відео не сподобалося навіть пропагандистам.

Естетика кліпу у багатьох викликала асоціацію з творами часів гітлерівської Німеччини. Зокрема, колишній регіонал Олег Царьов, який проживає в Росії і є активним прихильником війни в Україні, написав у своєму Twitter-аккануті, що Shaman наслідує прихильників Гітлера. «Тільки мені здається, що це косплей соратників Адольфа Алоїзовича? Проблема системи полягає в тому, що російських патріотів зображують непатріоти за гроші. А вони як розуміють, так і роблять. Інших для нас немає. Добре, що не «зиганув» наприкінці», – бідкається Царьов.

Цікаво, що кліп співака вийшов 20 квітня – саме цього дня народився Адольф Гітлер. Аудиторія також звернула на це увагу.

«Ті, хто дивився фільм «Кабаре» великого режисера Боба Фоса, пам‘ятають один ключовий і моторошний епізод. Юний нацист з янгольскими рисами Олівер Колліньон співає у вуличному барі начебто невинну пісеньку про золоті води Рейна, густі ліси, оленів, і що завтра належить йому. Поступово міняється і тон, і вираз обличчя юнака й зміст пісні, – написала в Інстаграм колишня прессекретарка Віктора Ющенка, телеведуча Ірина Ваннікова.  – «Фатерлянд, фатерлянд. Дай нам знак. Діти твої чекають. Дай нам знак і світ стане моїм. Завтра належить мені». Пісня переростає в нацистський марш штурмовиків. Встають і кидають правицю усі відвідувачі бара – солдати рейха, бюргери, юні дівчата, і навіть, крихітка 5 років. Усі співають гімн, наче в гіпнозі. Очевидно, зловісне відчуття неминучої трагедії, близької катастрофи, страшної війни матеріалізується через масове помутніння людської свідомості. Боб Фосс зняв видатний мюзикл, антифашистський маніфест. Геніальне кіно. Вісім Оскарів, довічна слава. Тим часом німці досі вибачаються за злочини Другої світової війни. Німцям уже понад 80 років соромно. А на болотах один білобрисий співак теж заспівав пісню і зняв кліп. Назвало – «Ми». Мабуть, надихалось вищенаведеним кіноепізодом. Але ж невірною дорогою ідете, денацифікатори. Ні кіно, ні історія вас не вчить. Боб Фосс і ми українці вам кажемо – бути дурним нацистом погано, а клінічним ідіотом ще гірше».

Читайте також: Лайма Вайкуле звинуватила Росію у приватизації дня Перемоги: почалася істерика

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: