На вулицях Чехії у розпал літа з'явився різвяний трамвай з ялинкою (відео)

Святковий трамвай безкоштовно їздитиме до 29 серпня
vinegret.cz

Ялинкові іграшки та інші товари зі скла вважаються візитівкою чеського міста Ліберець 

У п'ятницю, 23 серпня, у чеському місті Ліберець пасажирів почав возити різдвяний трамвай Tatra T3M.  Про це пише vinegret.cz.

Трамвай урочисто прикрашений як зовні, так і всередині, а під час руху з колонок грають різдвяні мелодії та колядки. Подарункові коробки, ялинкові іграшки, падаюча зірка, вінки і, навіть, повноцінна велика ялинка у салоні дивує як дітей, так і дорослих, які вирішили проїхатись на цьому транспорті.

Трамвай їздитиме різними маршрутами до 29 серпня включно. Саме стільки триватиме фестиваль Crystal Valley Week 2024, присвячений багатовіковій традиції чеського скляного ремесла, яким славиться Ліберець та сусіднє місто Яблонець над Нісоу.

Фестиваль пропонує гостям взяти участь у різноманітних майстер-класах, екскурсіях, лекціях, виставках та інших тематичних заходах. Запуск різдвяного трамвая в серпні покликаний привернути увагу до події і вкотре наголосити, що ялинкові іграшки та інші товари зі скла по праву вважаються візитною карткою регіону. При цьому проїзд трамваєм абсолютно безкоштовний, пишуть журналісти.

До слова, українські діти з тимчасовим захистом мають відвідувати школи в Чехії, навіть за дистанційної освіти з України. За порушення цих правил батьків можуть оштрафувати. З наближенням навчального року в Міністерстві внутрішніх справ Чехії українським біженцям нагадують, що на дітей з тимчасовим захистом поширюється обов'язок здобуття освіти та відвідування школи.

Читайте також: Чеські спецслужби розслідують діяльність російської православної церкви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: