«Життя росіян важливі»: як Ларс фон Трієр спробував виправдатися за співчуття окупантам

Після хвилі хейту Трієр так і не визнав своєї помилки
фото з відкритих джерел

Відомий режисер заявив, що всім серцем підтримує Україну

Відомий данський режисер Ларс фон Трієр опублікував нову заяву про війну в Україні, відреагувавши на критику в соціальних мережах. Він спробував поскаржитися на те, що його просто неправильно зрозуміли.

У попередньому пості він на тлі новини про передачу Україні винищувачів F-16 заступився за російських окупантів, заявивши, що їхні життя теж важливі. Коментатори запитали, чи мають значення життя українців, і як можна берегти життя росіян, які прийшли зі зброєю їх вбивати.

«….і, звичайно, я всім серцем підтримую Україну! Я просто констатував очевидне: усі життя в цьому світі мають значення!... Здається, забута фраза з тих часів, коли пацифізм був чеснотою!» – написав режисер в Instagram, не визнавши своєї помилки.

«Життя росіян важливі»: як Ларс фон Трієр спробував виправдатися за співчуття окупантам фото 1

Коментарі під цим постом, як і під попереднім, Ларс фон Трієр закрив. 

Попри гучні скандали, ім'я режисера вже вписано в історію світового кіно. Він є володарем понад 100 нагород і номінацій на кінофестивалях по всьому світу. Зокрема, він 8 разів був номінований на Золоту пальмову гілку на Каннському фестивалі та отримав її у 2000 році за стрічку «Та, що танцює в темряві».

Ларс фон Трієр – один з засновників чи не найпровокативнішого руху у сучасному кінематографі «Догма 95», у рамках якого він поставив фільм «Ідіоти» (1998), що викликав скандал через відверті порносцени. Також у фільмографії стрічки «Догвілль», «Антихрист», «Меланхолія», «Німфоманка» та «Дім, який побудував Джек».

Нагадаємо, культовий режисер вступився за росіян і звернувся до Зеленського.

Читайте також: Співчуття Гітлеру, алкоголізм: що відомо про Ларс фон Трієра, який пошкодував росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: