Культовий режисер вступився за росіян і звернувся до Зеленського

Ларс фон Трієр
фото: shutterstock

Ларс фон Трієр занепокоєний життями російських загарбників

Відомий данський режисер Ларс фон Трієр, який бореться з хворобою Паркінсона засудив рішення західних союзників про передачу Україні винищувачів F-16, оскільки це, на його думку, може призвести до загибелі росіян. Таку заяву він опублікував на своїй сторінці в Іnstagram.

«До речі: пану Зеленському і пану Путіну, і не в останню чергу пані (прем’єрці Данії) Фредеріксен (яка вчора, наче по вуха закохана, позувала в кабіні однієї з найстрашніших машин для вбивств сучасності, посміхаючись від вуха до вуха): «Життя росіян теж важливі!» З найкращими побажаннями, Ларс», – написав режисер.

Культовий режисер вступився за росіян і звернувся до Зеленського фото 1
фото: скриншот

Ларс фон Трієр – данський кінорежисер та сценарист, засновник напрямку в кінематографі під назвою «Догма 95». Набув слави завдяки плідній і і водночас суперечливій кар'єрі, що охоплює майже чотири десятиліття творчості.

Трієр отримав понад сто нагород і номінацій на кінофестивалях по всьому світу. Серед них «Золота пальмова гілка» («Та, що танцює в темряві»), «Гран-прі» («Розсікаючи хвилі»). Крім того, нагороджений преміями «Сезар», «Давид ді Донателло», «Гойя», «Незалежний дух», «Супутник» тощо.

Нагадаємо, що вісім українських пілотів вже прибули на данську військову авіабазу у Скрідструпі, де розпочали тренування на F-16.

Як відомо, Данія та Нідерланди передадуть Україні винищувачі F-16, але з умовою, що ці літаки ЗСУ зможуть використовувати лише на своїй території.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив про «проривну домовленість» щодо винищувачів F-16.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: