Воїнам та волонтерам. Onuka презентувала потужний кліп Peremoha

Новий альбом пісень гурту Onuka буде присвячений біженцям, рятівникам, волонтерам та іншим героям
фото з відкритих джерел

Кліп Peremoha вийшов на підтримку благодійного поєкту «Птахи волонтерки Тати Кеплер»

Український колектив Onuka – це завжди виклик, адже електро-фольк музичний гурт постійно експериментує з ідеями, образами та мотивами, тому здобув популярність не лише в Україні, а й за його межами. Остання робота артистів пов’язана з війною в Україні – це пісня Peremoha та кліп, який артисти оприлюднили на YouToube-каналі.

Роботу музиканти присвятили українським воїнам та людям, які живуть волонтерською справою. Пісня увійде до нового альбому Rооm.

Артисти наголошують, що їхня сила та міць відчуваються в «розкотистому відлунні духових Onuka».  Якщо раніше партії були романтичними, то зараз вони холодні та з нотками люті.

Воїнам та волонтерам. Onuka презентувала потужний кліп Peremoha фото 1

Відомо, що кліп Peremoha вийшов на підтримку благодійного поєкту «Птахи волонтерки Тати Кеплер». Організатори хочуть зібрати 1,4 млн грн, щоб закупити медичне обладнання для військових медиків. Усі кошти, отримані на музичних платформах, гурт передасть волонтерам.

«Наш голос звучить у світі, і ми вважаємо одним з найважливіших своїх завдань сьогодні підтримку постійного фокуса уваги світу на Україні та її викликах. Понад третина наших прихильників – іноземці, що дає нам можливість бути почутими та наближати нашу перемогу», – розповіла Наталія Жижченко.

Воїнам та волонтерам. Onuka презентувала потужний кліп Peremoha фото 2

Музиканти хочуть нам донести просту істину: навіть тоді, коли перевага не на твоєму боці, але коли ти робиш більше, ніж можеш, ти отримаєш перемогу.

Режисер відео Євген Філатов пояснив, чому по-новому подивився на пам’ятник Кию, Щеку і Хориву та сестрі Либідь, образи яких вплетені у канву кліпу.

Воїнам та волонтерам. Onuka презентувала потужний кліп Peremoha фото 3

«Відео було створено нашою постійною командою у співпраці з Лесею Патокою. У кліпі використані зображення, які відбивають музичний настрій – яскравий, потужний і креативний – такими, якими є українці сьогодні. Випадково натрапив на переосмислення пам’ятника Кию, Щеку, Хориву та сестрі Либідь в інтернеті та вирішив втілити його в цьому відео разом зі справжніми військовими. Те, як Україна захищається і протистоїть ворогу, є незабутнім. Ми також відчуваємо й підтримку наших пращурів, дивуючись як циклічно наша історія повторюється. Сьогодні ці захисники знаходяться серед нас. Вони є справжніми героями, які з часом будуть стояти на постаментах», – пояснив він.

Також гурт пролив світло на майбутнє: увесь новий альбом пісень буде присвячений біженцям, рятівникам, волонтерам та іншим героям, які роблять великі справи.

Додамо, що український електро-фолк гурт Go_A представив роботу «Русалочки» та відео до неї.

Читайте також: ONUKA виступить з концертами в Польщі та Німеччині

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: