Гурт Go_A презентував нову пісню та кліп «Русалочки» (відео)

Пісня про те, як опинитися у світі, де людина назавжди втратила дім
фото з відкритих джерел

Нова пісня пов’язана з красивою історією з фольклорної експедиції

Український електро-фолк гурт Go_A, який прославився на пісенному конкурсі «Євробачення-2021», не можна назвати дуже плодовитим. Після виходу пісні «Калина» минув рік, а тепер колектив представив роботу «Русалочки» та відео до неї. У кліпі знялися також учасниці фольклорного ансамблю «Берегиня».

Відомо, що виконавців надихнули народні повір’я про русалок.

Нова пісня пов’язана з красивою історією з фольклорної експедиції, в якій була солістка гурту Катерина Павленко. Тоді виконавиця познайомилася з групою бабусь, яких переселили зі своїх домівок в Чорнобильській зоні. Бабусі поділилися з Катериною магічним ритуалом проводжання русалок до лісу.

«Ця пісня про те, як опинитися у світі, де людина назавжди втратила дім. Історія про спробу залишити минуле позаду та спробу жити в новій реальності», – розповіла Катя Павленко про пісню «Русалочки».

Відомо, що кліп знімали в Києві під час ракетних обстрілів столиці. У ньому знялися також учасниці з фольклорного ансамблю «Берегиня». У 2022 році вони перебували в російській окупації на півночі України.

«Попри величезну небезпеку та довгий шлях, ці бабусі з радістю взяли участь у зйомці. Ці жінки, свідки двох страшних воєн, є символом стійкості українського народу, який залишається на своїй землі та зберігає свої традиції, незважаючи ні на що. Історія пісні «Русалочки» завжди актуальна і присвячена кожній людині на нашій планеті, яка шукає своє місце у Світі», –  підкреслили учасники гурту.

Додамо, що солістка українського гурту Go-A Катерина Павленко окреслила свою позицію щодо колег-артистів, які до початку війни будували кар'єру у РФ, а після нападу Росії на Україну виступили з антивоєнними заявами та повернулися на батьківщину.

Як відомо, 15 травня в італійському Турині відбувся фінал «Євробачення-2022»: переможницею конкурсу стала Україна. Гурт Kalush Orchestra у фіналі конкурсу виступав під номером 12 із піснею Stefania. Друге місце посіла Велика Британія, третє здобула Іспанія.

Водночас Росії хочуть назавжди заборонити брати участь у конкурсі «Євробачення».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: