Воїн ЗСУ допоміг «Антитілам» зібрати величезну суму на концерті: як йому вдалося

Воїн ЗСУ допоміг «Антитілам» зібрати за один вечір у США $49 тис.
фото з відкритих джерел

Лише на аукціонах музикантам вдалося зібрати $49 тис. для ЗСУ

Нещодавно український гурт «Антитіла» прибув до США, щоб розпочати концертний тур з метою збору коштів на 10 тис. медичних аптечок для ЗСУ. Для цього колектив влаштував аукціон, результат якого став неочікуваним навіть для них самих. Зворушливу історію розповів лідер гурту Тарас Тополя.

Під час благодійного концерту у Чикаго «Антитіла» познайомилися з воїном 79 ОДШБР Сергієм Райляном, який зараз проходить лікування в США. Чоловік захищав Україну від окупантів на Донбасі, де він і отримав важку контузію, але після лікування захисник продовжив боронити нашу землю.

Герой боронив країну у Северодонецьку, Торську, Соледарі, Святогорську, Богородичному, Донецьку та на Миколаївщині. Востаннє бійця відправили під Мар‘янку, де він і підірвався на міні.

Воїн ЗСУ пожертвував білет для аукціону
Воїн ЗСУ пожертвував білет для аукціону
скріншот

«У мене було повністю переломане обличчя, очниці, ніс, верхня і нижня щелепа, двічі хребет, уламок потрапив мені в живіт і пробив легеню, таз у двох місцях. Але завдяки тій аптечці, які зібрали мені волонтери – хлопці мене стабілізували і довезли. Завдяки цій аптечці у моєі матері залишився син, в сестер – брат, а в дружини – чоловік», – поділився захисник.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Антитіла / Antytila (@antytila_official)

Уже наступного дня цей берет придбали за шокуючу суму – $20 тис. Однак після аукціону берет повернули захиснику.

«Адже усім відомо, що берет – це дуже цінна річ для кожного військового десатника. Це символ та історія», – поділився Тополя.

Лише на аукціонах – додав виконавець – музикантам вдалося зібрати $49 тис. Це 980 якісних аптечок.

Нагадаємо, раніше «Антитіла» анонсували перший стадіонний концерт у Криму. Концерт має відбутися 23 серпня 2024 року, на стадіоні «Авангард», що в Ялті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: