У Лондоні Полякова візьме участь в прайді ЛГБТ

«Ми тут, аби захистити світ свободи та любові від темряви диктатури, брутальної сили та брехні», – наголосила Полякова
фото з відкритих джерел

Виконавиця вважає, що захистити законно незахищених від атак і цькування та злочинів на ґрунті ненависті – це шлях кожної цивілізованої країни

Українська співачка Оля Полякова очолить українську колону прайду ЛГБТ у Лондоні. 1 липня виконавиця візьме участь у заході, аби вкотре нагадати міжнародній спільноті про агресію Росії в Україні. Про це артистка повідомила в Instagram.

«Боротьба за свободу й цінність кожного українця – це те, за що наша країна щодня бореться у двобої з рашистським злом. Війна не обирає, якої ти статі, сексуальної орієнтації або який у тебе колір очей. На передовій перемогу здобувають також військові ЛГБТ, права яких досі не врегульовані законодавчо у питаннях узаконення стосунків, піклування про партнера, їхнього спільного майна, дітей», – висловилася Ольга.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений UKRAINEPRIDE 🇺🇦🏳️‍🌈 (@ukraine.pride)

Виконавиця додала, що захистити законно незахищених від атак і цькування, від злочинів на ґрунті ненависті – це той шлях кожної цивілізованої країни.

«Україна дуже відрізняється від держави-агресорки, де ідеологія країни є людиноненависницькою до своїх же співгромадян, де права людини – фікція. Україна – це вже частина прогресивного світу, незалежно від того, як швидко ми виграємо цю війну. Тому сьогодні ми маємо особливо чітко підкреслювати, що нас, українців, обʼєднує, а не розділяє. А обʼєднує нас прагнення до свободи, безпеки та рівноправності всіх наших громадян. Ми тут, аби захистити світ свободи та любові від темряви диктатури, брутальної сили та брехні» – зазначила артистка.

Нагадаємо, що святкову ходу, яка відбувається у Лондоні вже 51 рік поспіль, організатори вважають важливою політичною платформою з огляду на міцні відносини України та Великобританії.

Захід відбуватиметься за підтримки українського квір-патріотичного руху Ukraineride та британсько-української волонтерської організації Support Ukraine London.

Нагадаємо, що президент Уганди Йовері Мусевені 29 травня підписав закон, який збільшує покарання для ЛГБТ-спільноти, включаючи смертну кару та довічне ув’язнення. 

Додамо, що президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію щодо легалізації партнерств для одностатевих пар. Він наголосив, що Міністерство юстиції уже над цим працює.

Зеленський наголосив, що Україна рухається у бік європейських стандартів, в основі яких покладена повага до прав та особистих свобод громадян. 

До слова, нова рекламна кампанія Starbucks India за участю трансмоделі викликала ажіотаж серед користувачів соціальних мереж у всьому світі. Двохвилинна реклама під назвою «#ItStartsWithYourName» зображує сімейну зустріч у кав'ярні, щоб примирити напружені стосунки батька з його донькою-трансгендеркою.

Читайте також: У Таїланді обрали найгарнішу в світі жінку-трансгендера

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: