У Каннах зал аплодував стоячи. Вакарчук розповів про унікальний український фільм

Вакарчук: За можливості, обов'язково підіть в кіно
фото з відкритих джерел

Картину зняли в українських Карпатах, на Буковині

Музикант Святослав Вакарчук поділився на своїй сторінці у Фейсбук незвичайною рекомендацією. Артист розповів про український фільм «Памфір», який зараз йде в прокаті в українських кінотеатрах. Картину зняли в українських Карпатах, і їй стоячи аплодували на кінофестивалі в Каннах.

«Памфір» – глибоке, українське кіно. Саме такі фільми рухають українське кіно вперед. Події стрічки поєднують в собі риси сімейної та кримінальної драм і розгортаються в українських Карпатах, на Буковині. Висока естетика, увага до культурних кодів, серйозна робота художників, напружений сюжет, окремо відзначають акторські та режисерські роботи. «Памфір» – стрічка, якій на прем'єрі в Каннах зала аплодувала стоячи. За можливості, обов'язково підіть в кіно. Фільм вже в прокаті», – написав Вакарчук.

«Цікавий фільм, з глибоким змістом нашого життя. Спонукає до роздумів, вже йде в прокаті», «Геніальний фільм. Шкодую, що вже подивилася, і більше не відчую післясмак від цієї стрічки», «Якісне вітчизняне кіно! Обов’язково потрібно переглянути в підтримати. Цікава і незаїзжена тема!», «Дякую за пораду пане Святославе. Подивимось обов'язково!», «Вже чула про цю стрічку. Але реклами зовсім мало. На жаль. Про «Мавку» кричали з усіх боків. А про серйозне кіно – тиша», – пишуть коментатори під дописом музиканта.

Раніше «Главком» писав, що в прокаті стартував довгоочікуваний український хіт «Памфір». Фільм  має 17 нагород, а права на його показ придбали понад 20 країн.

Події картини розгортаються в прикордонному селі на Буковині, де у місцевих жителів чи не єдина можливість заробити – це контрабанда через румунський кордон. Головний герой Леонід на прізвисько Памфір (Олександр Яцентюк) теж свого часу так себе забезпечував, однак зміг полишити небезпечний бізнес та виїхав на заробітки до Польщі. Напередодні свята Маланки чоловік повертається у рідне село – до родини та батьків. Одного вечора син-підліток Памфіра Назар (Станіслав Потяк) потрапляє у велику халепу. Це змушує головного героя повернутися до кримінального минулого. Ризикований шлях призведе до незворотніх наслідків.

Читайте також: У скандальному серіалі від СТБ, крім російського актора знайшли ще й акторку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: