Стартували зйомки фільма про Олександра Довженка

Лише за три роки роботи на Одеській кінофабриці (1926-1929 рр.) Довженко здобув всесвітню славу та став кінокласиком
фото з відкритих архівів

Цьогоріч виповнюється 130 років з Дня народження Олександра Довженка

В Одесі розпочалося виробництво фільму «Режисер», який буде присвячений видатному кіномитцю Олександрові Довженку, повідомляє Одеська кіностудія.

«Маємо честь і велику гордість сповістити, що в Одесі стартують зйомки одного з наймасштабніших в Україні кінопроектів. Кінострічка присвячена Олександрові Довженку та розповідатиме про Одесу 1926 року. Це місто, яке оговталось від І Світової та Громадянської війн, яка живе і процвітає: НЕП, джаз, бокс, література, надзвичайна кухня, море... Епоха романтиків, письменників і молодого кіно», – сказано у дописі.

Згідно повідомлення, зйомки фільму «Режисер» є досить символічними, адже цьогоріч виповнюється 130 років з Дня народження Олександра Довженка.

В фільмі будуть висвітлені історичні постаті Юрія Яновського, Амбросія Бучми, Павла Нечеси, Іди Пензо, Якова Лівшиця, Юрія Тютюнника, Петра Чардиніна, Мухсин Эртугрул Бея, Миколи Козловського та багатьох інших.

Режисером виступить Костянтин Коновалов, він же разом із Сергієм Тримбачем написав сценарій.

«Наш фільм розповідає про те, як карикатурист і літератор-початківець Сашко Довженко робить перші кроки у кіно, як він стає професійним режисером. Відомо, що лише за три роки роботи на Одеській кінофабриці (1926-1929рр) Довженко здобув всесвітню відомість та став кінокласиком (його фільми належить до 12 найкращих фільмів усіх часів і народів).

Ми створюємо абсолютно український фільм, що занурює глядача в атмосферу сторічної давнини, яка має паралелі із сьогоденням», – запевняють творці стрічки.

Відзначимо, що фільм створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Читайте також: День народження Олександра Довженка. П'ять кращих фільмів видатного митця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: