Сергій Жадан звинуватив представників церкви у брехні щодо зйомок скандального кліпу

Співак не розуміє, навіщо на його адресу продовжують казати неправду
фото з відкритих джерел

«Церква справді повинна так чинити, щоб пояснити себе?»

Ієромонах Української греко-католицької церкви отець Юстин (Юрій) Бойко заявив, що українських артистів Сергія Жадана й Христину Соловій вигнали із церкви під час зйомок кліпу на пісню «Серце». Співак у своєму Facebook-акаунті назвав ці слова неправдою.

«Прийшла представниця чи представник міської ради. Сказали, що треба зняти гарний кліп. Отці впустили їх до церкви, дали ключі й пішли, а прийшли запізно. Коли священник побачив, що Христина Соловій сиділа перед престолом у відвертому одязі, – це виглядало як на вавилонську розпусницю. Він їх вигнав із церкви, і вони недозняли», – заявив отець Юстин (Юрій) Бойко.

У відповідь на ці слова Жадан заявив, що не розуміє, навіщо представник церкви каже неправду.

«Отець Юстин продовжує говорити неправду. І з кожною наступною заявою неправди в його словах стає все більше. Тепер ось, виявляється, нас представляла міськрада. А потім нас, виявляється, вигнали із храму. Одного не розумію – навіщо він це робить? Для чого представник церкви говорить неправду? Церква справді повинна так чинити, щоб пояснити себе?» – написав співак.

Сергій Жадан звинуватив представників церкви у брехні щодо зйомок скандального кліпу фото 1

Нагадаємо, українська співачка Христина Соловій знялася у кліпі на пісню «Серце» разом із гуртом «Жадан і Собаки». Відеороботу знімали у Львовів тому числі у церкві св. Андрія Первозванного.

Греко-католицька парафія святого Андрія отців Василіян у Львові обурилась кліпом, частину якого знімали в приміщенні храму. Церква просить видалити кліп із YouTube, бо вбачає у ньому «пропаганду антихристиянських цінностей» – у кліпі присутні кадри із поцілунками двох жінок.

Згодом стало відомо, що керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові можуть змінити після скандалу зі зйомками в храмі кліпу письменника і музиканта Сергія Жадана та співачки Христини Соловій. За словами священнослужителя, доктора богослов’я та патристичних наук УГКЦ Юстина Бойка, це рішення насправді вже визрівало, тому «реформа буде», бо отці Василіани розуміють, що мають винести урок зі ситуації. Однак хочуть зробити це розумно та виважено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: