Режисерка Цілик, автор радіодиктанту: Важко було вмістити у 200 знаків те, що хотілося сказати

Авторка тексту радіодиктанту – Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка
фото з відкритих джерел

Ірина Цілик розповіла, що відчувала, складаючи текст

Щороку тисячі українців сідають одночасно у різних куточках України й світу, щоб написати радіодиктант національної єдності. Сьогодні він розпочався об 11 ранку та став, за словами організаторів символічним актом єднання.

Авторка тексту – Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка. Читала радіодиктант у прямому ефірі народна артистка України Ада Роговцева.

Ірина Цілик на своїй сторінці в соцмережі розповіла, що відчувала, складаючи текст, який у День української писемності та мови написали українці.

«Давно забуте відчуття – сильно хвилюватися перед іспитом. Але таки хвилююся. Сьогодні сотні тисяч українців із різних куточків світу писатимуть радіодиктант, авторкою якого мені випала честь бути. Читатиме диктант прекрасна Ада Роговцева, і це також дуже хвилююче для мене, – написала Цілик. – Як складно було вмістити у 200 знаків те, що хотілося вам сказати! І все ж я рада, що не відмовилася від цього непростого завдання».

Ірина написала, що сьогодні диктант писав її син: «До речі, мій син здивовано мене повідомив, що він теж сьогодні писатиме диктант. «Ой, – кажу, – текст для людей твого віку, певно, заскладний». Та нічого. Зате його написала моя мама, клас. Ну і людину, яка принципово зневажає знаки пунктуації, диктантом не налякаєш». Також Цілик додала, що чоловік, який зараз захищає Україну зі зброєю в руках, прислав їй відео, як пише радіодиктант.

Пізнаше Ірина Цілик на своїй сторінці у Facebook поділилася враженнями від диктанту. Вона розповіла, що сама плакала, дивлячись як люди пишуть диктант: «Ну, зі мною все ясно, я тонкосльоза: дивилася, як люди в різних куточках України, в катакомбах, аудиторіях, бібліотеках, а також далеких світах інших країн пишуть радіодиктант, і плакала весь час. А тепер отримую безкінечну хвилю відгуків, що ви теж у тих різних куточках рюмсали. Що ж, умилися ми слізьми та й обіймімося нині».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: