Олександр Невзоров пояснив, як і коли Росія стала державою фашистів

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Журналіст Невзоров пояснив, чому російська ідеологія сьогодні – це фашизм

Російский журналіст з українським паспортом Олександр Невзоров, який публічно засуджує війну в Україні, залишив Росію та мешкає в Європі, зізнається, що йому поки не так комфортно живеться, як хотілося, однак каже, що «життя в Росії – це збочення».

«Життя в Росії для мене тепер видається незрозумілим збоченням. Як можна жити за умов нагляду, свавілля, рабства. Необхідності постійно коригувати себе. Це дуже шкідливо і для представників нашої професії, тому що з часом отримуєш те, що називається «акцент покірності». А тут, у Європі, він проходить», – розповідає Невзоров журналістці Ірині Шихман для ютуб-каналу «А поговорить?». «Коли ж Росія завернула не туди?», – запитала ведуча. «Та вона завжди туди йшла! Совок – це абсолютна безодня зла», – каже Невзоров.

«Ви недавно сказали, що російська ідеологія сьогодні – це фашизм. Як це можливо?», – дивується Шихман. «Фашизм є завжди. Це докорінна властивість людини. Віру у власну винятковість, звісно, транслюють та переносять культури. У Росії , наприклад,  Достоєвський є абсолютним теоретиком російського фашизму та її відвертим пропагандистом. «Бо цей народ богоносець», – його слова. Ідея особливого, виділеного богом народу, який несе немислиму місію, і який зобов'язаний урятувати всі інші народи від безбожжя – це чисто Достоєвський. Це пропаганда, яка на той час була замішана на модному відварі з романів. І під цим соусом можна було зжерти все».

 «Коли я побачив Майдан, його красу, силу,непохитність і невідворотність, я повірив у цих людей. Я зрозумів, що якщо вони здатні, можливо, стане здатним ще хтось інший. До Майдану я вважав, що звільнення від російської гидоти неможливе і загрожує лише новими бідами. Крим, був абсолютно традиційним для Росії вчинком – масштабним хамством, у якому вона жила усі свої століття. Спостерігаючи за Майданом, я зрозумів, що ці люди прийдуть за Кримом. Я тоді написав, що Україна рано чи пізно прийде до тями, набереться сил і повернеться за Кримом», – продовжує журналіст.

Невзоров також розповів, як йому вдалося отримати український паспорт: «Це рішення президента. Зеленський в результаті спостережень за моєю роботою, і, мабуть, керуючись якимись своїми міркуваннями, вирішив надати мені українське громадянство. Я абсолютно чесно йому сказав: «Чи дадуть мені паспорт чи не дадуть, я все одно буду за Україну. Абсолютно безкорисливо, мені від вас нічого не треба». Я ніколи не полезу до української політики. Український папорт сприймаю, як орден за підтримку народу, який вразив неймовірною хоробрістю».

Читайте також: Кремлівська пропаганда підключила Кіркорова до атаки на президента Зеленського  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: