Лію Ахеджакову звинувачують у держзраді та хочуть позбавити всіх нагород

На актрису написали заяву про держзраду
фото з відкритих джерел

Російський активіст звернувся до гепрокуратури з вимогою відкрити проти акторки три кримінальні справи

Російську акторку Лію Ахеджакову, яка відкрито виступає проти війни в Україні, пропонують визнати іноагентом, а також порушити стосовно неї три кримінальні справи, зокрема за статтею про держзраду. З такими вимогами до генпрокуратури звернувся голова Федерального проекту з безпеки та боротьби з корупцією Віталій Бородін, повідомляє російська преса.

Бородін вимагає перевірити і притягнути Лію Ахеджакову до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, передбачених статтями «державна зрада», «публічні події, створені задля дискредитацію використання ЗС РФ» та «порушення ненависті чи ворожнечі». Також активіст просить Генпрокуратуру розглянути питання про визнання актриси іноагентом та позбавити її нагород та почесних звань через її висловлювання.

«Я не знаю, що рухає Ахеджаковою, але вона перейшла всі грані. І зараз потрібно ставити питання про порушення кримінальної справи стосовно неї, оскільки Лія Ахеджакова – це справжнісінький зрадник Росії», – заявив Бородін.

Поскаржився до Генпрокуратури Бородін не лише на Лію Ахеджакову. Нещодавно він попросив перевірити Валерія Меладзе щодо фінансування ЗСУ, а тепер рекомендує перевірити актора Данилу Козловського за статтею про дискредитацію ЗС РФ. Чиновник закликає заборонити грати у російських театрах актору, який нібито публічно висловлювався проти війни. Одразу після 24 лютого 2022 року Данило Козловський написав пост в інстаграмі, де назвав вторгнення в Україну катастрофою.

Раніше «Главком» писав, що акторка Лія Ахеджакова, яка публічно критикує кремлівську владу за розв’язання війни в Україні, зізналася, що на неї вже лежить донос в прокуратурі.

Читайте також: Онук Алли Пугачової отримав громадянство США

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: