Євробачення-2023: хто поставив Україні найвищі та найнижчі бали

Українське журі віддало 12 Лорін зі Швеції, тоді як глядачі дали їй лише 3 бали
фото з відкритих джерел

Від журі Польщі – нуль балів, а від глядачів – знову 12

Вчора в Ліверпулі відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення–2023», де Україну представив дует Tvorchi. Музикант виступали на сцені шоу з піснею Heart of Steel та посіли шосте  місце.

За голосуванням журі заповітну 12 Україна отримала лише від Чехії. Усього від суддів музиканти отримали 54 бали та посіли 15 місце. А от глядачі оцінили виступ Tvorchi в 189 балів, таким чином за думкою глядачів Україна отримала четверте місце в конкурсі. 12 балів гурту Tvorchi дали глядачі із чотирьох країн – Польщі, Португалії, Молдови та Чехії. У сумі українці отримали 243 бали.

Поляки цьогоріч не дали Україні жодного балу. У мережах вже жартома пишуть, що це відповідь за скандальні нуль балів від українського журі минулого року. Тоді це вилилося в гучний скандал в соцмережах. Цьогоріч українське журі (Тоня Матвієнко, Світлана Тарабарова, Фоззі, Олег Собчук, Євген Хмара) дало представниці Польщі 6 балів. А от від українських глядачів Польща другий рік поспіль отримала 12 балів. Українське журі віддало 12 Лорін зі Швеції, тоді як глядачі дали їй лише 3 бали.

Голосування телеглядачів:

Чотири країни поставили Україні максимальний бал – 12. Це Молдова, Португалія, Чехія, Польща. Найгірше Україну оцінили Швеція, Франція, Велика Британія, Румунія (4 бали), Ісландія (2 бали) та Бельгія, Вірменія, Норвегія (1 бал). Усього 189 балів.

Голосування професійного журі:

Максимальні 12 балів Tvorchi віддало журі Чехії, 10 балів від Італії, 7 – від Естонії та Ізраїлю. 6 – від Молдови, 4 – від Латвії, 3 – від Вірменії, 2 – від Литви та Азербайджану, 1 – від Франції. Усього 54 бали. 

Бали українських телеглядачів:

12 – Польща

10 – Фінляндія

8 – Хорватія

7 – Норвегія

6 – Молдова

5 – Великобританія

4 – Литва

3 – Швеція

2 – Чехія

1 – Ізраїль

Бали українського журі:

12 – Швеція

10 – Литва

8 – Австралія

7 – Чехія

6 – Польща

5 – Естонія

4 – Великобританія

3 – Словенія

2 – Італія

1 – Ізраїль.

Перше місце посіла Швеція, який букмекери прогнозували перемогу з чималим відривом. Так, країну цьогоріч представляла співачка Лорін з піснею Tattoo. Від суддів артистка отримала 340 балів. Швеції чимало країн віддавало 12 балів, зокрема й Україна теж. А от глядачі оцінили виступ Loreen в 243 бали. У сумі Loreen отримала 583 бали. Друге місце дісталося Фінляндії.

Нагадаємо, пісня Tvorchi на Євробаченні Heart of Steel була написана навесні 2022 року, коли відбувалася блокада захисників на «Азовсталі» у Маріуполі. Ці тяжкі події не залишили байдужими учасників гурту. Невипадково провідна метафора у тексті пісні – «сталеве серце». Композиція виконується англійською мовою із фрагментами українською. «Світ палає, а ти – дій»: один із головних україномовних закликів у треку. У фіналі треку артисти прагнуть передати почуття боротьби та момент подолання труднощів усупереч будь–яким перепонам. Своїм треком вони закликають бути рішучими і діяти, як це робить сьогодні український народ у боротьбі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: