Фільм Шона Пенна про війну в Україні покажуть на Берлінале

фото з відкритих джерел

Офіційними відтінками Берлінале цього року будуть синій та жовтий – кольори прапора України

Голлівудський режисер та актор Шон Пенн в рамках 73 Берлінського кінофестивалю покаже документальний фільм про війну в Україні. Картина має назву «Суперсила» («Superpower»). Про це пише Variety.

«Пенн був у Києві на зйомках фільму із Зеленським, коли почалася війна в Україні, – розповів художній директор Берлінале Карло Чатрайн на прес-конференції. – І тоді «реальність змусила змінити фільм на щось менш комфортне та більш значуще». Ми дуже вдячні Шону Пенну та всій команді за те, що вони обрали Берлінале для показу цього фільму».

Шон Пенн у 2022 році неоднарозово бував в Україні. Він задокументував десятки фактів російських злочинів. Все побачене відобразив у своєму фільмі. «Шон Пенн демонструє мужність, якої не вистачає багатьом іншим, зокрема, західним політикам. Чим більше зараз в нашій країні таких людей, справжніх друзів України, які підтримують боротьбу за свободу, тим швидше можна буде зупинити віроломний напад Росії», – коментували в Офісі Президента візити голлівудської знаменитості.

«Це більше, ніж документальний фільм. На фестивалі, який відбудеться через рік після російського вторгнення в Україну, важливо показати фільм, який Шон Пенн і Аарон Кауфман зняли в таких складних умовах», – сказано на сайті Берлінського кінофестивалю.

73-й Берлінський міжнародний кінофестиваль пройде з 16 по 26 лютого. Це кінофестиваль категорії А, який вважається одним із найпрестижніших фестивалів Європи та світу у сфері кіно. Офіційними відтінками Берлінале цього року будуть синій та жовтий – кольори прапора України.

Раніше «Главком» писав, що робота режисерки Надії Парфан «Це побачення» потрапила в програму міжнародного короткометражного конкурсу Берлінського кінофестивалю. Пізніше стало відомо, що у Берлінале буде представлено ще кілька стрічок українських режисерів. Це документальний фільм «Залізні метелики» Романа Любого. Стрічка досліджує обставини збиття літака MH17 на Донбасі, риторику російських пропагандистів навколо цієї події та реакцію світової спільноти на злочин. Фільм поєднує документальні кадри з сучасним театром і анімацією. А також покажуть документальний короткометражний українсько-німецький фільм «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко і Даніеля Асаді Фаезі. Стрічка розповідає про українських дітей-біженців, що знайшли прихисток у колишній німецькій казармі. У своїх іграх діти відкривають військові символи з минулого та пов’язують їх зі своїм досвідом.

Читайте також: Віктор Бронюк розповів про фотографії з Бучі, які не можна оприлюднювати

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: