Фільм «Довга Доба» Алана Бадоєва переміг на фестивалі кіно Cinema for Victory

Перемогу в головній номінації Алан Бадоєв присвятив героям фільму
фото з відкритих джерел

До членів міжнародного журі кінофестивалю увійшли Шон Пенн та Лієв Шрайбер

Документальне кіно Алана Бадоєва «Довга Доба» одержало перемогу першого кінофестивалю Cinema for Victory, що відбувся днями в Києві. Переможця оголосив член журі, кінооператор, заслужений діяч мистецтв України Сергій Михальчук. 

Грошова винагорода за перемогу склала сто тисяч гривень. Цю суму команда «Довгої Доби» додасть до благодійного збору фільму, який було розпочато з кінопрокатом стрічки. Усі кошти передадуть на лікування тяжкопоранених військових. На сьогодні фільм зібрав вже більше мільйона гривень.

«Дякую кожному герою нашої стрічки, це перш за все ваша нагорода», – прокоментував перемогу Алан Бадоєв.

Алан Бадоєв на церемонії нагородження
Алан Бадоєв на церемонії нагородження

Ukrainian National Film Festival Cinema for Victory – це кінофестиваль фільмів, які були зняті під час російсько-української війни. До цьогорічної конкурсної програми кінофестивалю увійшли 20 стрічок.

Серед журі Cinema for Victory були такі світові зірки як: Шон Пенн, Лієв Шрайбер, Андре Сінгер, Абель Феррара, Майкл Волдман, Бо Тенгберг, а також українські митці серед яких: Ольга Пантелеймонова, Сергій Михальчук, Ірина Мельник.

Нагадаємо, 9 лютого в ТРЦ «Гуллівер» відбулася урочиста прем’єра довгоочікуваного документального фільму Алана Бадоєва «Довга Доба». Перший вікенд кінопоказів пройшов з аншлагами по всій країні.

Алан Бадоєв: «Це фільм не про війну, це стрічка про наших людей, про єднання. Це факт про нашу справжню історію, яку ніхто й ніколи не має права переписати».

Стало відомо, що фільм «Довга Доба» було показано на засіданні НАТО. 

Після трансляції фільму в Брюсселі посли та представники країн-членів НАТО були приголомшені долями та відвагою героїв «Довгої Доби», цікавлячись, як склалося подальше життя задокументованих українців. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: