Естонія заборонила в’їзд російській співачці, яка підтримує війну в Україні

Клава Кока часто виступає із артистами, які відкрито пітримують війну та Володимира Путіна. Зокрема, виступає з Філіпом Кіркоровим.
фото з відкритих джерел

Клава Кока мала виступити у Талліні 29 березня

Відомій російській співачці Клавдії Високовій, відомій під псевдонімом Клава Кока, скасували концерт в Талліні. Про це пише естонське видання limon.

Крім цього артистці, яка підтримує криваву політику Путіна, заборонили в’їзд до Естонії до 18 травня 2027 року. У Міністерстві внутрішніх справ Естонії зазначили, що таке рішення було прийняте через прокремлівську позицію артистки та її підтримку війни РФ проти України:

«Ми повторюємо те, що говорили раніше: організатори концертів не повинні запрошувати до Естонії артистів, які виступають із прокремлівськими тезами, оскільки їм заборонено тут виступати. Російські та білоруські діячі культури, які бажають виступити в Естонії, на сьогоднішній день не можуть отримати естонську візу», – прокоментував прес-секретар МВС Естонії Вейко Песур.

У Міністерстві культури Естонії додали, що виступ Клави Коки є «недоречним», оскільки вона не засудила російську агресію в Україні і перебуває на службі у російської пропаганди.

Афіша з концерту, який не відбувся
Афіша з концерту, який не відбувся

Тим часом організатор концерту Клави Коки в одному з клубів у Талліні Юрій Метс до останнього сподівався, що артистка таки виступить. Ба більше, він заявив, що не бачить проблеми у тому, якщо «артист виступить російською», адже у своїй творчості Кока «не пропагує війну».

«В Естонії проживає понад 300 тисяч російськомовних, і я вважаю, що концерти російською мовою тих артистів, які не беруть участі у будь-яких провокаціях, можна проводити.

Попросив би не роздмухувати галасу навколо талліннського концерту – нехай музика залишиться музикою. Багато чого можна сказати з цього приводу, але не варто, щоб потім не було неприємностей у артиста. Ми живемо, на щастя, у мирній та вільній країні, і дуже сподіваюся, що це так і залишиться», – сказав Метс.

Зауважимо, що Клава Кока підтримує криваву політику російського диктатора Путіна. До 2022 року російська виконавиця їздила до так званих «ДНР» і «ЛНР» з виступами, а також виступала на московському концерті на підтримку анексії Криму.

Нагадаємо, Прем'єрка Естонії хоче остаточно позбавити росіян права голосу.

За словами Каллас, спочатку влада хотіла призупинити виборче право росіян та білорусів швидко, не переписуючи конституцію, щоб громадяни держав-агресорів не могли ним скористатися до закінчення війни в Україні. Для цього було знайдено юридичне рішення, яке б працювало так само, як і у випадку з ув'язненими. Однак президент і канцлер права його відкинули, наголосивши на необхідності зміни основного закону країни.

Стало відомо, що Естонія передасть Україні незаконно вивезені археологічні артефакти.

У Мінкульті повідомили, що у 2019 році естонська поліція та прикордонними завадили незаконному ввезенню на територію країни ряду археологічних артефактів. Серед них – 274 предмети, які належать до культур ранньої залізної та залізної доби від 5-4 століть до нашої ери до 7-10 століть нашої ери, які є частиною культурної спадщини України. 

Читайте також: Країни Балтії готуються до війни з Росією і закликають інші країни «прокинутися» – Bloomberg

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: