«Не даю без...»: що в інтервʼю наговорила Соня Морозюк, яка кардинально змінила імідж

Морозюк з новою зачіскою та брекетами розповіла, що розійшлася з нареченим ще до його затримання
фото: скрін із відео з соцмереж

«Позичила» майже 7 млн грн у мами, аби... врятувати своє майно

Тривалий час художниця Соня Морозюк, яка опинилась в епіцентрі корупційного скандалу родини Гринкевичів, не коментувала його. Проте дівчина, у футболці з надписом «не даю без декларації» та новою короткою стрижкою, дала перше велике інтерв’ю Дмитру Гордону. Детальніше про це читайте далі у матеріалі «Главкома».

Морозюк після скандалу з Гринкевичами прийшла на інтерв'ю до Гордона
Морозюк після скандалу з Гринкевичами прийшла на інтерв'ю до Гордона
фото з відкритих джерел

Історія знайомства з Гринкевичем

Як розказала екснаречена підозрюваного у корупції Романа вона під час повномасштабного вторгнення залучала різні фонди для допомоги армії та була запрошена на захід в Ужгороді. «Там був аукціон і мою картину було продано за чотири тисячі доларів. Романа там не було, була його родина, але через деякий час він написав мені в Instagram та подякував за участь та допомогу», – розказала Морозюк.

За словами мисткині, вони деякий час з ним переписувалися, але потім перестали. Потім Роман запросив її на день народження й вони стали спілкуватися вже офлайн, а згодом почали зустрічатися. «Так, він мені сподобався, він відкритий, щирий, добрий, уважний, турботливий», – зауважила Морозюк.

Заможність Романа Гринкевича

На дні народженні Романа вона познайомилася з його батьками, вони на неї справили гарне враження «люблячих батьків». За словами Соні, вона не бачила у родини тих статків, про «які всі писали статті».

«За період наших стосунків ніяких машин та квартир не було придбано. Він не справляв враження заможного, знаємо і побагатше», – сказала сміючись художниця.

Розкішні подарунки від Гринкевича

Українська художниця Соня Морозюк розповіла, що їй дарував підприємець Роман Гринкевич, який разом з батьком став фігурантом корупційного скандалу із закупівлями для Міноборони України.

«Усе, що було подаровано Ромою під час наших стосунків, я позначила. Це був «цвях» Cartier на шию і обручка. Це всі мої подарунки», – сказала вона. Морозюк підкреслила, що інші свої прикраси придбала самостійно. За словами дівчини, у неї немає чеків на ці подарунки, але кольє, згідно з інформацією на сайті бренду, коштує приблизно €15-17 тис. Скільки коштує обручка марки Graff, художниця, за її словами, не знає, тому що їй невідомо, скільки там каратів.

Також Морозюк прокоментувала свій допис від 17 січня, у якому вона повідомляла, що продає на аукціоні прикраси, які подарував Гринкевич, а гроші передає на ЗСУ. «Усе залишається в силі. Я написала, що як тільки це станеться, я обов'язково про це розповім. У мене немає документів на ці прикраси. Це зараз у процесі, і як тільки я отримаю гроші за прикраси, я їх переведу», – сказала вона.

Виїзд Гринкевича у Венецію 

Українська художниця Соня Морозюк розповіла, як їздила у Венецію з колишнім нареченим Романом Гринкевичем, якого підозрюють у створенні злочинної організації й участі в ній і в заволодінні чужим майном через зловживання довірою.

Художниця була заручена з сином львівського підприємця Романом, який зробив їй пропозицію у Венеції
Художниця була заручена з сином львівського підприємця Романом, який зробив їй пропозицію у Венеції
фото з відкритих джерел

«У Романа була робоча зустріч, і він запропонував поїхати з ним. Я поїхала. Коли ми перебували у Венеції, я 100-відсотково не знала, що мені буде зроблена пропозиція», – зауважила Морозюк. За її словами, на зустрічах Гринкевича вона не була, а в цей час ходила по музеях і дивилася картини. На запитання, чи дійсно її обранець там займався волонтерством, Морозюк повторила, що це була його робоча поїздка.

«Якщо ви питаєте про те, що він там наволонтерив... Коли ми поверталися машиною назад до України, це був бус, і він був завантажений. Чим саме – я не знаю. Якби я знала, що така ситуація трапиться, я б усе записувала, усе б документувала – із ким зустрічався, я була б присутня на цих зустрічах і дивилася, що ми веземо назад в Україну», – наголосила дівчина.

Затримання Гринкевичів

«Я була в а*уї. Я була здивована, чесно кажучи, коли затримали Ігоря. У мене був шок. Тому що ви ж розумієте, що ніхто не набирав мене зранку і не говорив, що я йду хабар давати. Я була в шоці. Звісно, що в домі це ніяк не обговорювалося, що таке буде відбуватися, і я була просто в шоці. І коли побачила відео в телеграм-каналах, я була дуже здивована», – зауважила художниця. За словами Морозюк, коли затримали її нареченого Романа, вони вже були не разом.

«Ми з ним не були разом, як пара, ми розійшлися до оголошення підозри. Тому що в мене був шок, у нас було різне бачення розв’язання проблем, ми втратили довіру… 8 січня була наша остання зустріч», – запевнила дівчина.

За словами художниці, вона повідомила йому про розставання в смс-повідомленні: «Я з'їхала з мамою на свою квартиру. Ми спілкувалися телефоном і не бачилися. І коли я прийняла це важке рішення закінчити стосунки, я хотіла, як дорослі люди, зустрітися і поговорити, але він не знайшов можливість зустрітися, і ми розійшлися по смс-ках. Він написав щось на кшталт: «Це твій вибір». Вона додала, що втратила довіру, бо не відчувала підтримки від нареченого, а також зазначила, що їй було важливо «показувати свою правду, викладати документи», а її коханий «бачив цю ситуацію по-іншому».

Позичила майже 7 млн грн у мами: порятунок майна Морозюк

Художниця Соня Морозюк передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві. Дівчина позичила 6 млн 700 тис. грн у своєї мами Ліліани Семенюти. Через позику від мами Морозюк у нотаріуса наклала обтяження на всі три об'єкти нерухомості. У реєстрі нині це значиться як договір іпотеки.

«Є Закон України про іпотеку, й там вказано, що іпотекотримач є пріоритетним стягувачем. Тобто майно, забезпечене іпотекою, не можуть забрати», – пояснив юрист Ярослав Бутирін. Це означає, що, поки Соня Морозюк не поверне борг своїй мамі, її майно недоступне для арештів і конфіскацій. 

Мисткиня й сама пояснила, чому передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею в Києві. Вона заявила, що зробила це, аби захистити себе. «Я не намагалася якось зашкодити слідству чи арешту, це був захід захисту. Я думаю, ви знаєте, що є такі схеми шахрайства, коли переписують у реєстрах власність… В один момент оприлюднили все, що в мене є, це був захід мого захисту, саме тому був зроблений договір іпотеки. Я просто хотіла захистити своє від злочинів сторонніх», – повідомила Морозюк.

«На всю мою нерухомість накладено арешт, але я вважаю, що це повний правовий нігілізм і буду подавати апеляційну скаргу. У мене немає жодної земельної ділянки… На все моє майно накладено арешт, але мені незрозуміло, чому накладено арешт, наприклад, на квартиру, куплену 2010 року, коли мені було 12 років. Я подаватиму апеляційну скаргу і суду дам усю документацію, яка спростовує», – розповіла Морозюк.

Морозюк заплуталася?

Соня Морозюк зауважила, що її майстерня коштувала 4,6 млн грн ($121 тис.). Проте дівчина забула, що в інтерв'ю СТБ у грудні 2023 року вона тішилася, що придбала галерею у Києві за $250 тис. «Це все ЗМІ набрехали. Майстерня коштувала 4,6 млн грн (це $121 тис.). У мене документи є!» – наголосила художниця.

Як відомо, Морозюк була нареченою Романа Гринкевича, що є сином львівського підприємця Ігоря Гринкевича. Родині бізнесмена оголосили підозру в створенні злочинної організації. Вони постачали одяг неналежної якості для ЗСУ. Через схеми держбюджет отримав збитків майже на мільярд гривень.

За словами мисткині, колишній наречений подарував їй тільки дві прикраси, а інше майно нібито її власне. Під час розслідування активів Гринкевичів знайшли 17 квартир, дві з яких були зареєстровані саме на Морозюк. Художниця пояснювала, що цю нерухомість придбав їй батько.

Згодом художниця Соня Морозюк й узагалі скасувала заручини із сином фігуранта корупційного скандалу Романом Гринкевичем. Дівчина заявила, що не хоче бути з людиною, яка зрадила її країну. 

Щоб захистити своє майно від вилучення, дівчина передала під заставу дві свої квартири та галерею у столиці. Для цього вона оформила позику у своєї мами, й наклала обтяження на всі свої об'єкти нерухомості.

Утім, Державне бюро розслідувань заявило, що може арештувати майно Морозюк, адже має на це відповідний ордер. Йдеться про дві квартири в столиці, одну в Харкові та земельну ділянку.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: