Стало відомо, за якою статтею Росія оголосила у розшук акторку Тетяну Лазарєву

Тетяна Лазарєва ще у лютому 2022 року виїхала з Росії до Іспанії
фото Тетяна Лахарєва, Instagram

Повідомляється, що  Лазарєву розшукують за статтею про «дискредитацію армії РФ» 

Росія оголосила у розшук відому акторку та телеведучу Тетяну Лазарєву, яка з перших днів війни засуджує російське вторгнення до України та критикує ворожі дії РФ. Про це повідомляють російські ЗМІ. 

ТАСС із посиланням на правоохоронні органи РФ пише, що Лазарєву розшукують за статтею про «дискредитацію армії РФ» (ст. 280.3 Кримінального кодексу Російської Федерації – «Главком»).

Відомо, що Тетяна Лазарєва ще у лютому 2022 року виїхала з Росії до Іспанії. У липні цього року її внесли до списку «іноагентів», джерелом іноземного фінансування телеведучої було названо Україну.

У минулого відома акторка входила до складу Координаційної ради опозиції, брала участь у мітингах на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Через півтора місяці «іноагентом» визнали й чоловіка Лазарєвої Михайла Шаца. Вони розлучилися у січні цього року.

Тетяна Лазарєва і Михайло Шац
Тетяна Лазарєва і Михайло Шац
фото з відкритих джерел

У 2023 році суди кілька разів штрафували телеведучу за відсутність маркування «іноагента» на матеріалах, які вона публікувала у соцмережах.  Цього року Лазарєва  повідомила про намір балотуватися до Московської міськдуми найближчої осені. Вона пояснювала, що таким чином хоче перевірити, чи справді «статус іноагента анітрохи не дискримінує людей, як про те кажуть». На тлі цього у Держдумі почався розгляд законопроєкту про заборону участі іноагентів у всіх виборах, який у травні було прийнято.

Нагадаємо, міністерство юстиції РФ внесло артиста Максима Галкіна до списку фізичних осіб, які виконують функцію «іноземного агента». Стверджується, що Галкін веде політичну діяльність та отримує допомогу від іноземного джерела України. Галкін потролив ініціаторів присвоєння йому нового звання, нагадавши їм про Конституцію Росії, яка гарантує свободу слова таправо на працю. 

Раніше повідомляося, що мін'юст Росії розширив список фізосіб-«іноагентів», додавши в нього чотири особи, серед яких український журналіст Роман Цимбалюк. Цимбалюк 15 років працював у Москві, регулярно ставив питання російському диктатору Володимиру Путіну на щорічних пресконференціях, входив до числа журналістів, які щоденно спілкувалися з представником Кремля Дмитром Пєсковим. Він залишив Росію незадовго до початку збройного вторгнення до України.

Читайте також: Останній цвях Путіна. Що означає новий закон Росії про «іноагентів» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: