Максим Галкін потролив ініціаторів присвоєння йому звання «іноагента»

Максим Галкін
фото з відкритих джерел

Артист нагадав про Конституцію Росії, яка гарантує свободу слова, право на працю

Міністерство юстиції РФ внесло артиста Максима Галкіна до списку фізичних осіб, які виконують функцію «іноземного агента». Стверджується, що Галкін веде політичну діяльність та отримує допомогу від іноземного джерела України.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Максим Галкин (@maxgalkinru)

Зазначимо, після того, як РФ вторглася на територію України в лютому Максим Галкін неодноразово висловлювався про те, що саме за наказом Кремля бомблять мирні українські міста. Тим часом на початку вересня прессекретар президента Росії Пєсков сказав, що Галкін робив «дуже погані заяви» і що «йому явно з нами не по дорозі». Тепер у російському «списку фізичних осіб, які виконують функції іноземного агента», значиться 23 персони.

«Іноагент, так іноагент. Але я себе іноагентом не вважаю, – прокоментував гуморист своє нове звання у відеозверненні. – По-перше, я не займаюся політичною діяльністю. Зі сцени на своїх концертах я займаюся гумористичним жанром та політичною сатирою. Займаюся цим уже 28 років. Починав за Бориса Єльцина, що й продовжую робити. Це раз. Якщо я звертаюся до своїх фоловерів або глядачам поза жанром, а як громадянин, людина, я це роблю абсолютно щиро і залишаючись чесною перед самим собою», – заявив артист.

Галкін також потролив ініціаторів присвоєння йому нового звання, нагадавши їм про Конституцію Росії, яка гарантує свободу слова, право на працю, а також звернувся зі словами: «Щирість і чесність не оплачуються у пристойних людей, до яких я, сподіваюся, належу. Я не продаю свою точку зору та свої думки та не купую чужі. Я торгівлею совістю не займаюся».

Тим часом, відома російська журналістка вступилася за Галкіна, якого визнали «іноагентом»: Г#внюки.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: