Книгу про Гаррі Поттера продали за 2,3 млн гривень. У чому її особливість

Примірник є одним із 500 перших надрукованих у 1997 році, коли видавці випустили невелику кількість книг через невпевненість щодо популярності історії
фото: Lyon and Turnbull/X

Роман «Гаррі Поттер і філософський камінь» був проданий на аукціоні Lyon&Turnbull в Единбурзі, Шотландія

Перше видання роману про Гаррі Поттера британської письменниці Джоан Роулінг, яке вважається рідкісним, оскільки містить кілька унікальних помилок, було продане на аукціоні за 53 500 євро (орієнтовно 2,3 млн грн). Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Euronews Culture.

Примірник є одним із 500 перших надрукованих у 1997 році, коли видавці випустили невелику кількість книг через невпевненість щодо популярності історії.

Очікувалось, що книгу продадуть за ціною від 40 до 60 тисяч фунтів стерлінгів завдяки унікальним помилкам, які вона містить. Зокрема на нижній обкладинці є орфографічна помилка у слові «філософський», а на 53 сторінці у переліку обладнання двічі написано «1 паличка».

Примірник першої частини серії романів про Гаррі Поттера був придбаний у Лондоні попереднім власником два десятиліття тому.

Роман «Гаррі Поттер і філософський камінь» був проданий на аукціоні Lyon&Turnbull в Единбурзі, Шотландія. Окрім першої частини, лот від американського колекціонера також включав перше видання другого роману «Гаррі Поттер і таємна кімната» 1998 року, яке продали за 7 560 фунтів стерлінгів (8 900 євро), а також видання початку 1997 року «Гаррі Поттер і філософський камінь», яке містить записку, написану Роулінг попередньому власнику.

Серед інших предметів аукціону – примірник першого роману про агента британської розвідки Джеймса Бонда «Казино Рояль» із дарчим написом автора Яна Флемінга. Книгу продали за 38 951 фунт стерлінгів (приблизно 46 100 євро).

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: