Скандал в Ізраїлі. Публіка вимагає бойкотувати гастролі російських артистів, які підтримують Путіна

Московський державний театр «Ленком Марка Захарова»
фото з відкритих джерел

Небайдужі ізраїльтяни створили на сайті «Ацума» петицію проти гастролей московського театру

В Ізраїль із гастролями у жовтні приїде театр «Ленком», який підтримує війну Росії в Україні. Директор громадської організації «Вільний Ізраїль» Катя Купчик закликає байкотувати артистів. Про це повідомила у Facebook.

«Друзі, до нас їдуть путіністи – театр Ленком, який відкрито підтримує війну Росії в Україні, хоче виступати в Ізраїлі в кінці жовтня! Прошу всіх правозахисників та активістів звернути на це увагу», – пише Катерина Купчик.

Скандал в Ізраїлі. Публіка вимагає бойкотувати гастролі російських артистів, які підтримують Путіна  фото 1

Правозахисниця повідомляє, що у складі вистави – актор Андрій Леонов. Він віддав свій автомобіль та гуманітарну допомогу російським військовим у зоні бойових дій від театру «Ленком Марка Захарова». Сам Захаров відкрито підтримав зовнішню та внутрішню політику Путіна та захоплення Криму.

«Ленком» збирається ставити «Поминальну молитву» за п'єсою Григорія Горіна, написаною за мотивами повісті Шолом-Алейхема «Тев'є-молочник». Цю виставу «відновив» у 2021 році директор «Ленкому» Марк Варшавер.

Небайдужі ізраїльтяни створили на сайті «Ацума» петицію проти гастролей московського театру. У ній сказано: «Ми, противники російського тероризму та прихильники України, категорично проти виступу театру «Ленком» на нашій землі. Це актори та режисер, які заохочують фашизм, російський уряд та війну в Україні. Люди, які робили заяви на користь Путіна, платники податків у Росії та донори озброєнь та техніки для російської армії».

Автори петиції вважають, що Григорій Горін, «відомий своїм співчуттям до людства, мабуть, перевертається в труні від однієї думки про це». «У цьому намірі ми бачимо неповагу до нас та наших друзів, які живуть в Україні», – заявляють автори петиції та попереджають: якщо вистава відбудеться, вони бойкотуватимуть усі заходи організаторів цих ганебних гастролей.

Наразі петиція зібрала 5 тисяч підписів.

Як стало відомо згодом, ізраїльський продюсер Гаді Орон, організатор гастролей театру «Ленком» у тель-авівському театрі «Габіма», повідомив, що через протести ізраїльтян гастролі переносяться на невизначений термін.

Читайте також: Династія на династію? Конфлікт у театрі Франка виплеснувся на публіку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: