Щоб бути схожою на Барбі: у рамках модного тренду жінки видовжують шию

Жінки намагаються досягти ефекту довгої шиї, як у Марго Роббі у фільмі
Фото: Instagram Марго Роббі

Тренд Barbie Botox набрав 11,2 мільйонів переглядів у TikTo

У ТіkТоk став популярний тренд, у рамках якого жінки за допомогою ботоксу видовжують шию, щоб бути схожими на Марго Роббі у фільмі «Барбі». Про це пише Reuters.

Процедура Trap Tox передбачає введення ботулотоксинів у трапецієподібні м’язи верхньої частини спини. Ін'єкції ботоксу розслаблюють м'яз, через що він візуально наче «опускається», а шия стає довшою.

У соціальних мережах салони краси також рекламують такі послуги
У соціальних мережах салони краси також рекламують такі послуги
Фото: скріншот з відео користувача TikTok TheSkinAgency

«Процедура нібито стоншує шию, і чомусь це приписали актрисі, яка грає Барбі», — сказав в інтерв’ю Reuters президент біотехнологічної компанії Revance Therapeutics  Дастін Сютс.

Лікарі занепокоєні тим, що двадцятирічні дівчата використовують ботокс для краси, адже раніше цю процедуру застосовували для лікування мігрені та болю в плечах.

«Вони не лікують зморшки чи в’ялу шкіру. Вони хочуть мати стрункішу шию з більш рельєфними контурами», — сказав Скот Гласберг, президент Фонду пластичної хірургії у Нью-Йорку.

У подальшому така тенденція може призвести до стійкості до ботулотоксинів, що перешкоджатиме використанню цих препаратів у лікувальних цілях.

Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) покладає відповідальність за використання ботоксу «не за призначенням» на медичних працівників. Схвалення таких ін'єкцій для косметичних цілей обмежується лише процедурами, пов'язаними з обличчям, в інших випадках їх використання не є доцільним.

Нагадаємо, фільм «Барбі» зібрав понад $1 млрд у світовому прокаті. Проте в американському кінопрокаті «Барбі» посунув інший фільм.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: