Сергій Жадан отримав престижну польську нагороду

«Вільний український Харків – це саме про права і свободи»
фото з відкритих джерел

Престижну нагороду, яка присвячена правам людини, отримав український письменник

Премія імені Серхіо де Молла уже не вперше присвячується правам людини. Цього разу її отримав український письменник Сергій Жадан. Гроші за премію він віддасть на оборону Харкова. Про подію Жадан розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Премія імені Серхіо де Молла присвячена питанням прав людини. Гадаю, для України це сьогодні питання нагальні й життєво важливі – російські окупанти позбавили тисячі наших співвітчизників елементарних прав і свобод. Власне, ця війна і ведеться нами за наші права, зокрема – за право лишатися собою, а грошову складову премії (10 тис. злотих) радісно інвестую в оборону Харкова. Вільний український Харків – це саме про права і свободи», – написав Жадан.

Додамо, що українському письменнику, перекладачеві і музиканту Сергію Жадану присудили Премію миру німецьких книгарів 2022.

Нагадаємо, що 13 березня комітет літературознавчих наук Польської академії наук висунув українського письменника Сергія Жадана на Нобелівську премію з літератури.

А 22 березня Жадан, який залишається і волонтерить у рідному Харкові, разом із друзями-поетами та акторами влаштували концерт для харків'ян, які живуть у метрополітені, ховаючись від обстрілів.

Раніше Жадан потрапив під обстріл у Харкові.

Читайте також: «Достоєвським не припудриш». Відома письменниця пояснила, чому світ треба рятувати від російської культури

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: