Полуничне варення. Клопотенко подарував українцям смачний рецепт з ягодами та шоколадом

Ароматні ласощі варто зберігати у прохолодному місці
фото з відкритих джерел

Клопотенко уточнив, що для полуничного варення підійде чорний шоколад

Найкращий кулінар України Євген Клопотенко на своєму сайті опублікував рецепт приготування смачного полуничного варення із шоколадом.

«Вас воно приємно здивує, бо плитка чорного шоколаду може творити дива, надаючи варенню терпкості й відтіняючи смак ягід. Виходить неймовірно смачно», – розповів експерт.

Дослідник української кухні уточнив, що для полуничного варення підійде чорний шоколад, який має високий вміст какао.

«Чим вищий відсоток какао в шоколаді, тим він корисніший для організму. Тому радимо орієнтуватися на цифри від 55% і вище. Для приготування варення можна вибрати шоколад, що не містить цукру, бо за солодкість у страві відповідає полуниця та доданий цукор. Простота рецепта в тому, що шоколад можна не розтоплювати в пароварці чи мікрохвильовій печі. Достатньо подрібнити плитку шоколаду», – порадив він.

Продукти

1 кг полуниці;
500 г цукру;
80 г чорного шоколаду.

Приготування

Полуницю потрібно почистити від зелених хвостиків, добре промити й позбавити зайвої вологи паперовим рушником. Ягоди треба перекласти в каструлю, засипати цукром та дати постояти 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік. Плитку чорного шоколаду треба подрібнити руками або ножем. Треба поставити каструлю з ягодами й цукром на середній вогонь та довести до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Після закипання суміш треба варити ще приблизно десять хвилин. Варто додати до варення шматочки чорного шоколаду й варити ще протягом п'яти хвилин.

А тепер можна розкласти варення у стерильні банки та закрити кришками.

Зберігати варення варто у прохолодному місці.

Нагадаємо, що відомий шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм виклав відео, в якому показав, як годує єврофанів в Ліверпулі українськими стравами.

Читайте також: Клопотенко розповів про коронні страви для Зеленського, Порошенка та Залужного

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: