Патріарх Філарет нагородив Іво Бобула почесною відзнакою

Святійший Патріарх Філарет благословив Іво Бобула на подальшу творчу діяльність
фото: Патріарх Філарет/Facebook

Патріарх привітав Бобула із 70-річчям, яке він нещодавно відзначив

29 червня 2023 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції зустрівся з народним артистом України Іво Бобулом. Про це йдеться на сторінці в Facebook.

Патріарх привітав Бобула із 70-річчям, яке він нещодавно відзначив.

За заслуги з відродження духовності, розвиток української культури, підтримку Української Православної Церкви Київського Патріархату та з нагоди ювілею, Святійший Патріарх Філарет нагородив Іво Бобула Орденом святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня.

«Ми дякуємо Вам за те, що Ви своїми піснями розвиваєте українську культуру і насаджуєте духовні цінності у нашому народові», – висловився у своєму вітанні Патріарх Філарет.

У свою чергу Іво Бобул наголосив, що зараз особливо людям потрібна духовність. «Де би я не був, під час концертів, виконуючи пісні, завжди звертаюсь до людей зі словом добра, закликаю до надії. Свідчу, що з нами Господь Бог і перемога буде за нами», – сказав Іво Бобул.

Народний артист України розмовляв з Предстоятелем про свою творчу та благодійну діяльність під час війни.  Артист докладає чимало зусиль, щоб допомагати Збройним Силам України та людям-переселенцям, що постраждали через вторгнення країни-агресорки.

Патріарх висловив тверде переконання, що перемога буде за українцями. «Не ми напали на Росію, але росіяни напали на нас і хочуть знищити. Це є гріх і зло. Бог з правдою, Бог з українським народом, який страждає і героїчно бореться за свою свободу і незалежність. Там, де Бог – там перемога. Треба бути абсолютно переконаним, що і Донбас повернемо, і Крим. І тоді наступить мир, справедливий мир. Росія буде переможена і стане нездатною нападати на Україну. Ми цього дочекаємось, невдовзі», – поділився думками Філарет.

На завершення зустрічі Святійший Патріарх Філарет благословив Іво Бобула на подальшу творчу діяльність на благо українського народу та подарував нові видання Київської патріархії.

Додамо, що 17 червня народному артистові України родом із Буковини Іво Бобулу виповнилося 70 років. Український співак, композитор, педагог, народний артист України, гордість Буковини та всієї України. Цього дня він виступив з концертом у Львові.

Нагадаємо, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції прийняв народного артиста України Іво Бобула. Церковний діяч нагородив музиканта орденом святого Миколая Чудотворця.

Додамо, що українські виконавці разом випустили патріотичну пісню «Непереможна Україна».

Читайте також: ТОП-100 золотих хітів Незалежної України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: