Іво Бобулу – 70. Святкує ювілей славетний буковинець у Львові

Іво Бобул святкуватиме день народження на сцені
фото з відкритих джерел

Іво Бобул у поважному віці залишається енергійним та працьовитим

17 червня народному артистові України родом із Буковини Іво Бобулу виповнюється 70 років. Український співак, композитор, педагог, народний артист України, гордість Буковини та всієї України. Цього дня він традиційно працюватиме та виступить з концертом у Львові.

Іво Бобулу – 70. Святкує ювілей славетний буковинець у Львові фото 1

«Дуже багато років я на свій день народження працюю. І цього року також працюватиму – у Львові буду на сцені святкувати свій день народження. Там відбудуться зйомки передачі. Після концерту зберуться мої близькі, рідні, друзі, тож буде гарно. Львів буде гуляти», – розповів про свої плани народний артист в коментарі molbuk.ua.

Іво Бобулу – 70. Святкує ювілей славетний буковинець у Львові фото 2

Іво Бобул у поважному віці залишається енергійним та працьовитим. «Коли мені минуло 45, страшенно захотілося притишити плин часу. Він тепер летить в моєму віці надзвичайно швидко. Згадую час від часу Мамині слова: коли ти маленький, роки йдуть, як воли, коли трошки старший – біжать, як коні, ще старший – то летять, як лебеді. Потім – як потяги, а далі – як ракети. Я вже на тому етапі, коли час збігає зі швидкістю ракети. А в душі видається, що ще молодий, таке враження, ніби мені десь 25 років…», – ділиться відчуттями Іво Бобул.

Іво Бобулу – 70. Святкує ювілей славетний буковинець у Львові фото 3

Артист народився у селі Порубне, нині Тереблече Глибоцького району Чернівецької області. Навчався в професійному технічному училищі в місті Слов'янськ Донецької області. Служив в армії, де виступав з концертами в численних військових частинах.

З 1980-го по 1984-й виступав у Чернівецькій обласній філармонії. З 1984 по 1991-й рік працював в Тернопільській філармонії. У 1991-му році знову повернувся в Чернівецьку філармонію.

У 1992-му році Іво Бобул став важливим артистом в київському театрі «Етюд».

У 1995-му році отримав звання Заслуженого артиста України, а через три роки – Народного артиста.

У 2006-му році закінчив  факультет музики та педагогіки Чернівецького університету імені Юрія Федьковича з червоним дипломом.

Іво Бобул викладає вокал в Київській академії естрадного та циркового мистецтва.

Артист неодноразово відвідував з концертами зону бойових дій на Донбасі, нині також вболіває за українських бійців.

«Особливо хочу подякувати нашим воїнам. Дорогі мої хлопці! Низько вклоняюся кожному з вас за мужність, за вміння бути захисником найкращої в світі землі. Низький уклін тим країнам, які нам допомагають, і які не залишили нас наодинці з ненависним ворогом, нелюдом і терористом. Я люблю свій народ, хочу співати для нього, віддаю себе рідній пісні до останку. Люблю свою країну», – розповідав Іво Бобул.

Є кавалером Ордена Миколи Чудотворця I ступеня, Ордена Ярослава Мудрого V ступеня та Ордена «За заслуги» III ступеня.

Іво Бобулу – 70. Святкує ювілей славетний буковинець у Львові фото 4

Хоча артист виконує величезну кількість авторських та народних пісень, але найбільше українцям полюбилися хіти Іво Бобула: «Якщо любиш – кохай», «Марічка», «Місячне сяйво», «Звучала скрипка», «Якими молодими ми були».

Іво Бобул був одружений чотири рази. Зі своєю третьою дружиною, відомою українською співачкою Лілією Сандулесою артист прожив в шлюбі десять років. А четверта дружина Наталія на дванадцять років молодша за артиста. Сімейна пара має сина Данила.

Нагадаємо, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції прийняв народного артиста України Іво Бобула. Церковний діяч нагородив музиканта орденом святого Миколая Чудотворця.

Додамо, що українські виконавці разом випустили патріотичну пісню «Непереможна Україна».

Читайте також: ТОП-100 золотих хітів Незалежної України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: