Народний артист України Олександр Якимчук помер в 67 років

фото з відкритих джерел

Про це повідомила донька актора Анна Присяжна

На 68 році життя зупинилося серце народного артиста та актора Волинського академічного обласного українськогомузично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка Олександра Якимчука. Про це повідомила донька актора Анна Присяжна.

«Не хочеться вірити...  Ваша остання вистава «Століття Якова». Ваша усмішка завжди буде жити в моєму серці. Ви були Великою Людиною! Спочивайте з Богом», – написала вона на своїй сторінці в соцмережі.

У театрі артист грав з юних років. За словами колег, Якимчуку вдавалося однаково вдало грати як простих людей, так і королів. Згодом він спробував себе в ролі режисера та писав власні твори. Олександр Якимчук зіграв близько 150 ролей, був автором лібрето і віршів до вистав: «Славнозвісний 702-й», «Дами і гусари», художником-постановником «Жахливе дівчисько», «Залізні солдати», «Пеппі Довгапанчоха», здійснив постановку п’єси «Дорога Олена Сергіївна» – з студентами акторського факультету Волинського державного училища культури і мистецтв, виступав в якості режисера, художника, автора перекладів пісень до вистави «Бременські музиканти. Знявся у близько 10 фільмах.

Останній період життя митець боровся із недугою. Прощатимуться з Народним артистом України 19 квітня, о 10 годині у фойє обласного драмтеатру.

Раніше «Главком» писав, що на сторінці гурту SilverTown в Фейсбук повідомили про загибель на війні музиканта Андрія Касенюка. Наразі немає інформації, де саме загинув артист та деталі його смерті.

Читайте також: Керівник Театру Лесі Українки на тлі скандалу зі звільненням попередника повернув на сцену свою дружину

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: