Найкращий друг чоловіків чи жінок? Дослідники з'ясували, кого собаки слухають краще

фото з відкритих джерел

Вчені вважають, що це нове відкриття сприятиме поглибленому розумінню того, як висока тональність голосу сприяє ефективнішій обробці інформації, отриманої від людини, мозком собаки

Собак часто вважають найкращими друзями людини, однак за висновками дослідження провідних вчених з Будапештського університету в Угорщині, тепер цих прихованих помічників слід називати найкращими союзниками жінок, пише Daily Mail.

В рамках цієї нової наукової роботи, дослідники застосовували функціональну магнітно-резонансну томографію, щоб простежити активність мозку в домашніх псів. Коли відбувалося сканування мозку домашніх тварин, останні слухали запис мовлення чоловіків і жінок, коли ті зверталися до собак, немовлят і дорослих людей.

Результати показали, що мозок собак більше реагував, коли говорили жінки, а не чоловіки. За словами дослідників, це свідчить про те, що собаки краще реагують на високі голоси.

На думку науковців, цей висновок також можна пояснити як результат того, що жінки частіше спілкуються з собаками, використовуючи виразну інтонацію, порівняно з чоловіками. Коли люди спілкуються з малятами або собаками, вони зазвичай намагаються привернути увагу за допомогою підсиленої інтонації та тональності.

Попередні наукові дослідження вже демонстрували, малюки дійсно добре реагують на подібну інтонацію мови, проте щодо собак це явище було відкрите вперше. До цього моменту вчені взагалі не розуміли, наскільки чутливим може бути собачий мозок до людського мовлення.

Дослідники вважають, що це нове відкриття сприятиме поглибленому розумінню того, як висока тональність голосу сприяє ефективнішій обробці інформації, отриманої від людини, мозком собаки.

Автори вважають свої відкриття дуже цікавими, оскільки відмінно від малюків, не можна пояснити особливу чутливість мозку собак до слів жінок, наприклад, внутрішньоутробним впливом на них жіночого голосу.

Читайте також: В американському зоопарку народилася єдина у світі жирафа без плям (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: