Міністр культури Ткаченко зачитав промову Зеленського на похоронах Кікабідзе

Під час поховання труна артиста була накрита грузинським та українським прапорами
фото з відкритих джерел

Ткаченко: Коли в Україні казатимуть «Герої не вмирають», – це повною мірою стосуватиметься і Кікабідзе

У Грузії вчора прощалися з легендарним грузинським артистом Вахтанга Кікабідзе. Актора поховали на Верійському цвинтарі у Тбілісі поруч з матір'ю. На похорон прилетіла і українська делегація. Міністр Ткаченко під час прощальної церемонії він прочитав промову від президента Зеленського.

«Його відданість справі життя, мудрість, невичерпна енергія, доброта були прикладом для всіх. Українці вдячні Вахтангу Кікабідзе за підтримку у боротьбі проти російського агресора. Ім’я Вахтанга Кікабідзе буде вписане в історію України як великого грузина, який зробив свій внесок у захист незалежності та суверенітету України. Завжди це пам’ятатимемо і ніколи не забудемо», – йдеться в промові.

Ткаченко додав – коли в Україні казатимуть «Герої не вмирають», – це повною мірою стосуватиметься і Кікабідзе. «В планах – ініціювати створення в Києві скверу та україно-грузинського фестивалю імені Вахтанга Кікабідзе», – розповів міністр культури.

Нагадаємо, Вахтанг Кікабідзе помер 15 січня у віці 84-х років. Під час поховання труна артиста була накрита грузинським та українським прапорами. Таке рішення прийняла родина артиста, адже за життя він дуже любив і підтримував Україну.

Раніше «Главком» писав, що за кілька тижнів до смерті артист дав інтерв'ю, в якому розповів, як мала би закінчитися війна, розв'язана кремлівським режимом, якби Путін мав розум.

Читайте також: Лідія Таран чесно розповіла, як насправді французи ставляться до війни в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: