Харві Вайнштейна визнали винним ще в одному згвалтуванні – російської моделі

Вперше продюсера звинуватили у домаганнях та згвалтуваннях у 2017 році
фото з відкритих джерел

Наразі 70-річний Вайнштейн відбуває 23-річний термін за аналогічні злочини

Суд присяжних у Лос-Анджелесі визнав продюсера Харві Вайнштейна винним у ще одній справі про згвалтування. Про це повідомляє ВВС.

У лютому 2020 року суд присяжних у Нью-Йорку визнав продюсера винним за двома епізодами з п'яти, а в березні того ж року його засудили до 23 років ув'язнення.

Цього разу Вайнштейна визнали винним у згвалтуванні моделі, що фігурує під вигаданим ім'ям «Джейн Доу номер 1». Відомо, що вона родом із Росії. Інцидент стався у 2013 році. Окрім згвалтування, продюсера звинуватили ще у двох епізодах сексуальних злочинів проти дівчини. «Джейн Доу» розповіла, що у 2013 році прилетіла до Лос-Анджелеса, де проходив фестиваль італійського кіно. Вайнштейн, за її словами, прийшов до неї до готелю, де змусив її до сексу.

Нагадаємо, звинувачення у сексуальних домаганнях та згвалтуваннях також висунули дружина губернатора Каліфорнії Дженніфер Сібел Ньюсом, актриса та сценаристка Лорен Янг та ще одна жінка, яка побажала зберегти анонімність та позначена у документах як «Джейн Доу номер 3». Однак за цими епізодами присяжні не дійшли згоди: за деякими звинуваченнями Вайнштейна було оголошено невинним, за іншими суд не зміг винести вирок за недостатністю доказів.

Адвокати самого Вайнштейна наполягають на тому, що у всіх випадках секс був за взаємною згодою.

Вперше продюсера звинуватили у домаганнях та згвалтуваннях у 2017 році. Про сексуальні домагання з боку Вайнштейна, який продюсував такі фільми, як «Кримінальне чтиво» та «Закоханий Шекспір», розповіли понад 80 жінок: серед них є відомі голлівудські актриси, зокрема Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Ума Турман, Сальма Хай інші. Всі вони стверджують, що зазнавали сексуальних домагань з його боку. Їхні звинувачення лягли в основу руху #MeToo, який підтримує жертв сексуальних домагань.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: