Юрій Макаров показав красуню-матір у день її 93-річчя

Під час гастролей співачка приділяла чималу увагу популяризації української музики
фото: Юрій Макаров/Facebook

Українська камерна співачка народилася в Парижі у 1931 році 

Відомий журналіст, телеведучий і письменник Юрій Макаров розповів, що сьогодні, 4 січня, його матері – Марії Майдачевській, виповнилося 93 роки.

«Моя мама Марія Майдачевська сьогодні святкує 93-й день народження», – йдеться у його дописі.

Користувачі привітали іменинницю зі святом та прийшли у захват від того, який квітучий вигляд вона має:

Юрій Макаров показав красуню-матір у день її 93-річчя фото 1
Юрій Макаров показав красуню-матір у день її 93-річчя фото 2
Юрій Макаров показав красуню-матір у день її 93-річчя фото 3
Юрій Макаров показав красуню-матір у день її 93-річчя фото 4

Марія Майдачевська – українська камерна співачка, ліричне сопрано, народилася 1931 року в Парижі, її рідними мовами є французька, болгарська, російська. Вона закінчила у Болгарії дві приватні вокальні студії: колишньої прими Паризької Grande Opéra Павліни Банкової-Батолової та солістки Віденської опери Елізабет Рутґерс. Після репатріації 1958 року на рідну землю батька й до закінчення вокальної кар’єри працювала в Укрконцерті та Київській філармонії.

Співачка об’їздила з гастролями всі території СРСР, при цьому підвищену увагу вона приділяла популяризації української музики від сучасної (передусім Лятошинський) до барокової (канти на вірші Сковороди).

Нагадаємо, нещодавно дисиденту, лідеру кримськотатарського народу, колишньому голові Меджлісу кримськотатарського народу (1991–2013) дисиденту, народному депутату України Мустафі Джемілєву виповнилося 80 років. Він боровся з радянською системою за повернення свого депортованого народу в Крим, провів 15 років у російських таборах, а на знак протесту – 303 дні голодував. Кремлівський режим до 2034 року заборонив йому в’їзд до Криму. «Главком» зібрав найцікавіші факти з його біографії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: