Елізабет Гілберт скасувала вихід книги про Сибір через українців

Елізабет Гілберт поміняла свої творчі плани
фото з відкритих джерел

Американська письменниця поміняла творчі плани, аби підтримати Україну

Популярна американська письменниця Елізабет Гілберт, яка є автором творів «Їсти, молитись, кохати» та «Місто дівчат», передумала випускати книгу, події якої розгортаються в Росії, через солідарність з українцями. Жінка скасувала вихід книги, яка може завжди додаткових страждань її читачам з України. Про це вона повідомила в Instagram.

«Минулого тижня я анонсувала майбутню публікацію мого найновішого роману, книги під назвою «Сніговий ліс», події якої відбуваються посеред Сибіру в минулому столітті, та яка розповідає історію групи людей, які вирішили втекти від суспільства та протистояти радянській владі та спробувати захистити природу від індустріалізації», – розповіла Гілберт. 

Письменниця заявила, що українські читачі зверталися до неї, не стримуючи злості, жалю, розчарування через той факт, що вона обрала час для виходу книги, події якої розгортаються в Росії, саме зараз, під час війни.

«Я хочу сказати, що я почула ці меседжі, я прочитала повідомлення та поважаю їх. Я відредагувала свої плани та прибрала цю книгу з графіку публікацій. Зараз не на часі публікувати цю книгу. Я не хочу додавати будь-якого болю людям, які вже зазнають та продовжують зазнавати тяжких та надзвичайних страждань. Це вибір, який я зробила», – заявила Гілберт.

Жінка додала, що має інші літературні проєкти, тож працюватиме над ними.

Додамо, що українська письменниця Ірена Карпа в інтерв'ю «ВBC News Україна» заявила, що світ має відгородитися від російської культури щонайменше до перемоги України над російськими варварами.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну багато організаторів концертів на знак протесту проти російської агресії скасували виступи російських артистів за кордоном, а світові знаменитості відмовилися виступати у путінській Росії. Поступово приходить усвідомлення, що російської культури не існує.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: