Бум розлучень у парламенті. Вірастюк з ексдружиною судяться за кілограм золота

Василь та Інна Вірастюки перебували у шлюбі з 2007 року, виховують трьох синів
фото: Василь Вірастюк/Facebook

Інна Вірастюк просить суд суд стягнути з чоловіка $200 тис.

Процес розлучення володаря титулу «Найсильніша людина світу» Василя Вірастюка з дружиною Інною триває вже рік і досі на розгляді у столичному суді. Зокрема Інна судиться за золотий злиток вагою 1 кілограм. Про це йдеться у статті «Главкома» «Бум розлучень у парламенті. Драма «слуги» Марченко та війна за золото Вірастюків».

Дружина народного депутата виграла суд щодо стягнення аліментів з чоловіка на користь двох його синів. Інна Вірастюк пояснила: з початком війни вимушено покинула Україну і кілька місяців прожила за кордоном. Внаслідок цього, каже, у неї з чоловіком припинилися шлюбні стосунки, і Василь жодним способом не надавав підтримки неповнолітнім дітям.

Тож після виграшу справи дружина Вірастюка вирішила судитися за золотий злиток вагою 1 кілограм, які з 2020 року декларує чоловік-нардеп. За відомостями електронної декларації за 2022 рік, Василь Вірастюк відобразив $300 тис. готівки, яка є його власністю і $100 тис. готівки, які належать дружині. Крім цього, політик задекларував золотий злиток вагою 1 кг вартістю 1,64 млн грн, зазначивши, що дорогоцінним металом володіє дружина.

З часу депутатства Василь Вірастюк щороку декларує $400 тис. і золотий злиток вагою 1 кг
З часу депутатства Василь Вірастюк щороку декларує $400 тис. і золотий злиток вагою 1 кг
дані реєстру декларацій

Разом із тим у суді Інна Вірастюк вирішила скористатися такою схемою: вона підбила всю задекларовану готівку ($400 тис.) і попросила суд визнати це спільною сумісною власністю. При цьому наполягала стягнути з чоловіка $200 тис.

В іншій частині позову дружина обранця прагнула розставити крапки над «і» у питанні користування золотом (кілограм дорогоцінного металу складається з десяти злитків по 100 грам кожен). За її словами, чоловік-нардеп на власний розсуд, не в інтересах сім’ї, розпоряджається золотим запасом. До суду Інна Вірастюк принесла квитанції про купівлю-продаж банківського металу і наголосила: золото придбала до одруження з нардепом.

Депутат виступив категорично проти поділу своїх заощаджень. Згідно з його поясненнями, гроші скінчилися протягом 2022-2023 років. Частину витрачено на оренду житла сім’ї Вірастюка у Польщі, куди дружина з дітьми виїхали з початком вторгнення, на помешкання в Івано-Франківську, медичні та освітні послуги, і волонтерську допомогу.

Зрештою суд постановив: Василь Вірастюк повинен віддати дружині $100 тис. (суд врахував, що в декларації Інна відобразила володіння $100 тис готівкою. Тобто разом виходить сума $200 тис., на якій наполягала позивачка). І лише доларами, без переведення у гривні.

А ось із золотом вийшла цікава ситуація. Суд заявив, що позивачка не надала необхідних документів про підтвердження власності (відсутня дата купівлі злитків, підпис клієнта). Тим паче, що нардеп зі свого боку переконував: золоті злитки є спільною сімейною власністю. У результаті Феміда відмовила Інні Вірастюк у визнанні права власності на десять золотих злитків вагою 100 грам кожен.

Наразі нардеп Вірастюк оскаржує це рішення суду в апеляційній інстанції. Очевидно, політика не влаштовує вказівка суду віддати своїх $100 тис. дружині, з якою він у процесі розлучення.

Нагадаємо, народний депутат від «Слуги народу» Василь Вірастюк розлучається з другою дружиною Інною. Він пояснив, що наразі не має фінансової можливості сплачувати такі аліменти, які вимагає від нього дружина. 

Нардеп зазначив, що увесь час допомагав і зараз допомагає своїм дітям: «Але «апетит» дружини в рази перебільшує мої можливості. Я готовий нести відповідальність за дітей, і хотів би, щоб вони проживали зі мною». 

Стало відомо, що нардеп-військовий Рудик повідомив про розлучення та озвучив серйозну соціальну проблему.

Також Микола Тищенко назвав причину розлучення із дружиною.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: