Апетит дружини в рази перебільшує мої можливості – Вірастюк про розлучення

Василь Вірастюк та Інна Вірастюк перебували в шлюбі 15 років
фото з відкритих джерел

Інна Вірастюк показала суду копію декларації політика, аби довести, що він мусить утримувати синів

Народний депутат від «Слуги народу» Василь Вірастюк розлучається з другою дружиною Інною, з якою у них народилося двоє синів. Він пояснив, наразі не має фінансової можливості сплачувати такі аліменти, які вимагає від нього дружина. Так Василь Вірастюк відреагував на статтю«Главкома» «Розлучення по-депутатськи. Як політики під час війни ділять дітей та майно», в якій йдеться про те, що Інна Вірастюк зобов'язала нардепа щомісячно сплачувати по 40 тис. грн аліментів на кожного з синів.

«Розлучення під час війни чи дружина потягнула Вірастюка до суду, чи як там ще пишуть... Не я розпочав цю інформаційну «атаку», і не я буду її продовжувати, але змушений вам доповісти: так, ми з Інною прожили в шлюб 15-ть років, в нас народилось двоє спільних дітей. Про причини: рішення прийняв безпосередньо я, ще на початку жовтня 2022 року! Якщо мене не змусять, то ви ніколи і не дізнаєтесь про істинні причини нашого розлучення (чи то моє рішення розійтись)...»,  – пише Вірастюк у Facebook. 

Нардеп зазначив, що увесь час допомагав і зараз допомагає своїм дітям: «Але «апетит» дружини в рази перебільшує мої можливості. Я готовий нести відповідальність за дітей, і хотів би, щоб вони проживали зі мною». 

Вірастюк також відреагував на те, що Інна Вірастюк через суд ділить сімейне майно. Зокрема, це дві квартири і чотири земельні ділянки загальною площею 0,44 га на Прикарпатті. Справа на початковому етапі розгляду.

«Розповід спільного майна. Яким чином воно буде розділено, вирішить суд. Вивчивши мою (нашу) декларацію 2020 року (щодо нерухомості), в мене (у нас) була можливість (ще до мого депутатства) забезпечити всіх дітей у перспективі окремими квартирами!», – написав він.

Апетит дружини в рази перебільшує мої можливості – Вірастюк про розлучення фото 1

Раніше «Главком» повідомляв: Інна Вірастюк показала суду копію декларації політика, аби довести, що він мусить утримувати синів. Жінка з початком війни вимушено покинула Україну і кілька місяців прожила за кордоном. Внаслідок цього дружина Вірастюка стверджує, що у неї з чоловіком припинилися шлюбні стосунки, а сам Василь жодним чином не надавав підтримки неповнолітнім дітям.

Потреби у коштах синів Вірастюка, за оцінкою дружини, такі:

  • гуртки англійської мови, математики, лего-конструктор, танці – близько 10-15 тис. грн на місяць:
  • харчування – близько 20 тис. грн на місяць;
  • одяг і взуття  – близько 10 тис. грн на місяць, «хлопці антропометрично вдалися в батька і швидко зростають», пояснила Інна Вірастюк.
Апетит дружини в рази перебільшує мої можливості – Вірастюк про розлучення фото 2

Дружина Вірастюка надала копію суду електронної декларації за 2020 рік чоловіка-нардепа. Зокрема, там фігурувала цифра $300 тис. – це були гроші Василя Вірастюка.

Однак у суді нардеп заперечив, мовляв, ці гроші давно закінчилися, їх витрачено на потреби сім’ї та на волонтерство.

У вигляді контраргументу народний депутат приніс до суду довідку про зарплату народного депутата. Згідно з нею, у січні-квітні 2023 року він одержав 243,2 тис. грн, з яких сплачено 43,7 тис. грн податку і 3,6 тис. грн військового збору. Таким чином, «чиста» зарплата обранця становить понад 33 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, Василь Вірастюк та його ексдружина Інна в шлюбі з 2007 року. Пара виховує двох синів – 15-річного Олега та 7-річного Олександра. Також він має 20-річного сина Адама від попереднього шлюбу.

Читайте також: Розлучення по-депутатськи. Як політики під час війни ділять дітей та майно

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: