7 липня магнітна буря огорне Землю – NASA

Ця буря має власне магнітне поле, оскільки може транспортувати до 1 мільярда тонн плазми із заряджених частинок
фото: ua.depositphotos.com

4 липня Сонце пережило два потужні викиди корональної маси

У п'ятницю, 7 липня, масивний потік іонізованого газу досягне Землі. Це спричинить магнітну бурю. Про це повідомляє Space.com.

4 липня Сонце пережило два потужні викиди корональної маси, які називаються штормами, деякі з яких досягли Землі. Це було зафіксовано Сонячною геліосферною обсерваторією NASA.

Ця буря має власне магнітне поле, оскільки може транспортувати до 1 мільярда тонн плазми із заряджених частинок. 

NASA очікує, що масивний потік іонізованого газу, який називається плазмою, досягне Землі до п’ятниці, 7 липня. Коли електризовані частинки всередині корональної маси зіткнуться з магнітним полем нашої планети, магнітосферою, вони можуть спричинити сильні порушення, які називають геомагнітними бурями.

Астрофізик Таміта Сков опублікувала діаграму, на якій показано наслідки вибуху. 

«Прогноз NASA показує вплив до полудня 7 липня UTC (близько 18:00 за Києвом, – Ред.). Перший шторм повільніший і піде переважно на північний схід. Другий – швидше і більше пряме попадання. Слідом за ним швидкий сонячний вітер», – пише науковиця.

Вчені повідомляють, що це 18-й подібний вибух класу X у 25-му сонячному циклі, який почався в 2019 році. Цікаво, що за останній 11-річний сонячний цикл було зафіксовано лише 14 спалахів такого масштабу. Це не дивно, оскільки останні дослідження показують, що поточний сонячний цикл набагато активніший з точки зору кількості та інтенсивності спалахів класу X. 

Читайте також: Дощ із комет: астрологи помітили на Сонці рідкісне явище

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: