Російський олігарх Абрамович лишив турецьким офіціантам захмарні чайові

Абрамович провів час у ресторані у Туреччині
фото: SonDakika

Турецький ресторатор назвав олігарха Абрамовича «скромною людиною»

Підсанкційний російський мільярдер Роман Абрамович перебуває у Туреччині та не відмовляє собі у розкішних ресторанах. Так, напередодні ввечері він відвідав елітний ресторан у престижному районі Анадолу Хісари у стамбульському окрузі Бейкоз, і залишив щедрі чайові офіціанту.

За інформацією турецького видання SonDakika, до рахунку у 85 тис. (106,2 тис. грн) турецьких лір олігарх дав на чай офіціанту 175 тис лір (218,7 тис. грн).

Зазначається, що у ресторані, який Абрамович відвідав разом із двома друзями, його «зустріли як короля». Вишукані страви для компанії готував особисто шеф-кухар. Мільярдер скуштував традиційні делікатеси турецької кухні: Adana kebap (кебаб з гострими спеціями), yağlı kara (смажене м'ясо ягняти), küşleme (смажена яловича вирізка), kanat (смажені курячі крильця зі спеціями). Росіяни довго спілкувалися у ресторані. Задоволений обслуговуванням та частуванням, мільярдер віддячив персоналу закладу, залишивши сумарно 260 тис. лір (325 тис грн) і залишив місце зустрічі у супроводі своєї озброєної охорони.

Як прокоментував виданню Patronlar Dunyasi шеф-кухар ресторану Омер Атайсін,  олігарх Абрамович – дуже скромна людина. Атайсін зазначив, що росіяннин не вперше став гостем його закладу, і сказав, що у Абрамовича немає особливих уподобань у їжі: «Він їсть усе, що я пропоную. У нього немає особливих запитів, він зазвичай залишає вибір за мною. Я вибираю будь-яке м’ясо, і подаю його відповідно. Він любить закуски. У нас на столі є намазка із баклажанів із сиром. Він їсть її першою. А взагалі це людина, яка дуже любить їсти м'ясо», – підсумував він.

Нагадаємо, російський мільярдер Роман Абрамович придбав особняк на березі протоки Босфор у Туреччині. Як пише турецьке видання Hurriyet, маєток раніше належав скандальному лідеру кримінального угрупування та сектанту Аднану Октару.

Маєток розташований на ділянці площею 9600 кв.м, загальна площа будівель – близько 2 тис. кв. м. Абрамович надає великого значення безпеці та конфіденційності, тому шукав відокремлене місце, віддалене від сторонніх очей, повідомили джерела видання.

На території садиби буде збудовано вертолітний майданчик: вже отримано необхідні дозволи, і будівництво розпочалося. Також реконструюються дороги, що ведуть до особняка, а довкола ділянки будуть встановлені нові огорожі. Сума угод не розголошується, проте джерела  Hurriyet на ринку нерухомості стверджують, що Абрамович заплатив за нього $18 млн.

До слова, Абрамович не віддає гроші від продажу «Челсі» українцям, адже знайшов відмазку. Понад два мільярда фунтів стерлінгів, виручені від продажу «Челсі» понад рік тому, можуть бути не передані жертвам російської війни проти України цього року або, можливо, і взагалі. 

Російський олігарх та гаманець Путіна Роман Абрамович відмовляється підписувати угоду про передачу Україні 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, отриманих від продажу футбольного клубу «Челсі», наполягаючи, щоб частину грошей віддали росіянам, які постраждали від війни.

Читайте також: Гігантську яхту російського олігарха помітили у турецькому Мармарисі (фотофакт)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: