Воскову фігуру близького друга Путіна зі скандалом прибрали із паризького музею

Жерар Депардьє потрапив у новий скандал
фото із відкритих джерел

Паризький музей більше не виставлятиме фігуру актора Жерара Депардьє

Воскову фігуру Жерара Депардьє прибрали з паризького музею Гревен після низки звинувачень на адресу актора про сексуальні домагання, пише видання Times of Malta.

Рішення прибрати статую з музею воскових постатей Гревен було ухвалено після виходу документального фільму «Депардьє: Падіння огра», в якому артиста звинуватили у сексуальному насильстві. Зазначається, що відвідувачі закладу негативно коментували те, що фігуру було представлено у виставковій залі.

Фігура Депардьє використовувалась в експозиції з 1981 року. Зазначається, що Депардьє був одним з приблизно 250 міжнародних діячів культури, представлених у музеї Гревен. Серед них також є ікона французького футболу Зінедін Зідан, американська кінозірка Райан Гослінг і британський король Карл III. Сам актор у жовтні відкинув усі звинувачення проти нього, а його родина засудила «безпрецедентну змову» проти нього.

Паризький музей позбувся воскової фігури Депардьє через секс-скандал
Паризький музей позбувся воскової фігури Депардьє через секс-скандал
Belga

Раніше міністр культури Франції Риму Абдул-Малак заявила, що Жерара Депардьє можуть позбавити найвищої нагороди Франції – ордена Почесного легіону. Це питання розглянуть на найближчому дисциплінарному засіданні. Раніше кілька жінок звинуватили артиста у сексуальному насильстві.

74-річного Депардьє звинуватили у зґвалтуванні в 2020 році, а також йому висунули 13 звинувачень у сексуальних домаганнях або насильстві. Після скарги актриси Шарлот Арно у 2020 році стосовно Депардьє було розпочато судове розслідування за підозрою у зґвалтуванні та сексуальному насильстві.

Нагадаємо, найвідоміший французький актор Жерар Депардьє знову потрапив під новий шквал критики після виходу телевізійного документального фільму «Депардьє: Падіння огра» на каналі France 2, де він непристойно висловлюється на адресу жінок. У програмі 74-річний актор постає одержимим сексом під час зйомок у Північній Кореї у 2018 році. На кадрах, узятих з матеріалу про те, як знімався сам документальний фільм, актор неодноразово ставить свою перекладачку в незручне становище такими коментарями, на кшталт: «Я важу 124 кілограми. Без ерекції. З ерекцією моя вага 126 кілограмів».

Також стало відомо, що 60-річна актриса Еммануель Дебевер, яка звинувачувала Жерара Депардьє в сексуальному насильстві, була знайдена мертвою в річці Сена. Вона наклала на себе руки в той день, коли на французькому телебаченні вийшов документальний фільм про актора.

У свою чергу керівництво державної телекомпанії Франції France Televisions вирішило припинити трансляцію фільмів із Жераром Депардьє після скандалу. За словами директора з кінематографії та міжнародного розвитку організації Мануеля Алдуї,  такого актора не можна прославляти.

Нагадаємо, французький актор відомий своєю прихильністю до диктатора Путіна та Росії. Раніше він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Augsburger Allgemeine, що події в Україні не змінили його ставлення до Росії і що він продовжує вважати себе росіянином.

Жерар Депардьє часто зустрічався із диктатором Путіним
Жерар Депардьє часто зустрічався із диктатором Путіним
з відкритих джерел

До слова, у 2013 році Жерар Депардьє отримав російське громадянство. Він виїхав із Франції через невдоволення податком для багатих, який запровадив тодішній президент країни Франсуа Олланд. Жерар Депардьє прилітав до Сочі, щоб особисто забрати свій російський паспорт. Прописаний актор був у Саранську у квартирі свого друга, колишнього директора Держфільмофонду Миколи Бородачова. Через два роки близько познайомився з Олександром Лукашенком. Білоруський правитель приймав його у заміській резиденції, у 2019 році передав актору ділянку в елітному містечку Лапоровичі біля Мінського моря в оренду на 99 років.

У квітні минулого року актор виступив проти війни в Україні. Однак у Кремлі запевнили, що Депардьє просто «не зовсім занурений у політичний порядок денний».

Читайте також: Друг Путіна Депардьє згортає свою творчу діяльність у Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Розслідування справи розпочалося навесні 2022 року після заяви від «Антонова»
Обдурили державу на мільйони: чиновник «Антонова» зі спільником постануть перед судом
Гасиджак: Повномасштабне вторгнення Росії лише збільшило кількість людей, які цікавляться історією голодомору
Директорка музею Голодомору пояснила, що стається із народами без армії і державності
Голова МЗС Словаччини наголосив на підтримці України у якості члена ЄС
Голова МЗС Словаччини спрогнозував сценарій вступу України до ЄС
Китай зробив безвізовий в'їзд для громадян низки країн
Китай відкриває безвізовий режим для громадян п'яти країн. Чи є серед них Україна
Лідери ЄС втягнулися у черговий фінансовий конфлікт що може зачепити допомогу Україні
Бюджетні суперечки в ЄС можуть позбавити Україну 50 млрд євро – Financial Times
Очільник Франції Еммануель Макрон та прем’єр Угорщини Віктор Орбан
Макрон запросив Орбана до Парижа, щоб знайти компроміс щодо України – Politico
Загальна вага продукції та сировини для її виробництва склала орієнтовно 200 тонн
На подвір'ї ексрезиденції Януковича виявлено незаконну фабрику (фото)
Поліція задокументувала наслідки чергового воєнного злочину Росії
Балістичний удар по Києву: поліція уточнила наслідки російської атаки
Британські законодавці проголосували за законопроект про міграцію до Руанди
Британія висилатиме біженців до іншої країни. Парламент ухвалив суперечливе рішення
Дата публікації новини: