У Туреччині телеведучу звільнили за чашку кави у студії

Кава стала причиною звільнення телеведучої у Туреччині
фото із відкритих джерел

Телеведучу новин турецького каналу звільнили за появу у прямому ефірі зі стаканом кави із логотипом відомої мережі кав'ярень

Ведуча програми новин турецького телеканалу TGRT Мельтем Гюнай, яка з'явилася в прямому ефірі з чашкою американської мережі кав'ярень Starbucks, яку в країні вважають «проізраїльською», втратила посаду. Звільнили також редактора програми. Причиною стала «чутливість турецького народу щодо подій навколо Сектору Гази». Про це пише TGRT.

«У новинному випуску телеканалу TGRT Haber від 24.12.2023 ведуча Мельтем Гюнай, представляючи новини, тримала перед собою чашку, що належить компанії Starbucks. Відповідно до принципів нашої організації, суворо заборонено виступати як ведучий на TGRT Haber таким чином, щоб приховано рекламувати якусь або компанію. Ведуча і режисер, які порушили цей принцип, були звільнені», – наголошується в повідомленні TGRT haber.

Як зазначає видання Cumhuriyet, користувачі в соцмережах після інциденту почали бойкотувати телеканал. Рішення про звільнення співробітників телекомпанії було ухвалено одразу після ефіру. Дирекція телеканалу «засудила вчинок телеведучої», у тому числі з урахуванням порушення правил про приховану рекламу, а також «чутливість турецького народу у питанні Сектору Гази».

У Туреччині телеведучу звільнили за чашку кави у студії фото 1

«Ми рішуче засуджуємо це. Тому їх трудові договори були розірвані. Наша установа продовжуватиме підтримувати населення Гази та Туреччини та захищати їхні почуття до кінця», – йдеться у повідомленні телеканалу.

У Туреччині після загострення ситуації в анклаві проходять акції проти дій Ізраїлю та на підтримку Палестини. Місцями жителі країни обливають фарбою та розбивають вітрини кафе мережі McDonald's та Starbucks, вимагаючи їх закриття за підтримку Ізраїлю з боку США.

Читайте також: Туреччина розглядала розрив дипломатичних відносин із Ізраїлем

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: