У Німеччині фермери заблокували віце-канцлера на паромі (фото)

Фермери блокували порт Schlüttsiel
фото: Hagen Wohlfahrt

У ФРН віце-канцлеру не дали зійти на берег із порома через страйк фермерів

Демонстранти в Німеччині заблокували пором віце-канцлера ФРН Роберта Хабека та не дали йому зійти на берег, пише Spiegel. Фермери обурені через заплановане скорочення субсидій.

Як пише видання, Асоціація фермерів обурена планованим скороченням дотацій. Тепер віце-канцлер Хабек безпосередньо відчув гнів розлючених фермерів. 

Віце-канцлер Хабек намагався домовитись із протестувальниками, але марно
Віце-канцлер Хабек намагався домовитись із протестувальниками, але марно
Global Look Press

Для Роберта Хабека, уродженця федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн, цього четверга в рідному штаті стало досить гаряче.

У порту на Роберта Хабека чекали фермери із вимогами
У порту на Роберта Хабека чекали фермери із вимогами
фото:Hagen Wohlfahrt

Федеральний міністр економіки і за сумісництвом віце-канцлер повертався з Hallig Hooge (місцина у Німеччині, розташована на землі Шлезвіг-Гольштейн. Входить до складу району Північна Фризія – «Главком») на поромі та вийти у  порту Schlüttsiel.

У Німеччині фермери заблокували віце-канцлера на паромі (фото) фото 1

Але там на політика уже чекали розлючені фермери і чергували понад 30 поліцейських. За даними поліції, понад 100 демонстрантів заблокували прибуття міністра до причалу. Як повідомив представник поліції, настрій був «дуже гострий», пише видання.

Віце-канцлеру не дали зійти на берег із порома
Віце-канцлеру не дали зійти на берег із порома
Ndr

За словами речниці федерального міністерства економіки, Хабек запропонував розлюченим фермерам відправити до нього окремих представників на пором і провести із ними перемовини на борту, оскільки з міркувань безпеки політик не міг залишити плавзасіб. Але протестувальники цю пропозицію відхилили. В результаті Хабек був змушений повернутися назад у Hallig Hooge.

Протестувальники не погодились на пропозицію політика
Протестувальники не погодились на пропозицію політика
Rtl

За словами поліції, після того як пором вирушив у зворотному напрямку, ситуація швидко заспокоїлася і страйкуючі фермери розійшлися по домівках. 

Сьогодні 5 січня рано вранці федеральний уряд відреагував на інцидент. «При всьому розумінні протестної культури, ніхто не повинен  піддаватись жорстоким політичнним витівкам», – написав речник уряду Штеффен Хебештрайт на платформі X, колишній Twitter. Блокування прибуття Хабека до поромного порту Schlüttsiel «є ганебним і порушує правила демократичного співіснування», – йдеться в повідомленні.

До слова, фермери страйкують не лише у Німеччині, а й у Польщі. Так, польські ферми з організації «Ошукане Підкарпатське село» планують відновити протести на прикордонному переході в Медиці якщо не буде виконано їхніх вимог. Про це заявив лідер організації Роман Кондрув, пише PAP. За словами Кондрова, фермери у середу вирішать, чи продовжувати блокування на пункті пропуску «Медика – Шегині». Також він зазначив, що наразі відсутнє письмове підтвердження щодо задоволення їхніх вимог.

Читайте також: Відставка канцлера Шольца на часі? Результати опитування громадян Німеччини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: