У Бельгії судові пристави забрали у чиновниці побутову техніку, і віддали її біженцям

Державний секретар з питань притулку Ніколь де Мур позбулась побутової техніки
фото із відкритих джерел

Холодильник та кавоварку, вилучену у державного секретаря з питань притулку Ніколь де Мур, продадуть на онлайн аукціоні, а гроші отримають мігранти

У Бельгії судові пристави вилучили холодильник та кавоварку в офісі державного секретаря з питань притулку Ніколь де Мур. Про це пише видання bx1.

Таким чином пристави виконали рішення суду у справі, порушеній прохачами притулку, які через зволікання чиновників залишалися бездомними протягом кількох місяців. Раніше бельгійський суд оштрафував державу за ненадання допомоги мігрантам, чиї клопотання про надання притулку надто довго перебували на розгляді. Втім, держава так і не виплатила штрафи.

Позов був поданий минулого року групою з приблизно 20 прохачів притулку, які жили на вулиці протягом трьох місяців після того, як бельгійська влада ліквідувала їхній притулок для біженців у центрі Брюсселя. Предмети, які вилучено з офісу державного секретаря з питань притулку, продаються з аукціону, а виручені кошти йдуть позивачам.

«Мета полягала в тому, щоб показати, що верховенство закону в Бельгії все ще існує», – прокоментувала те, що відбувається, адвокат заявників Марі Дутрепон.

судовий пристав вилучив морозильну камеру та кавоварку з офісу державного секретаря з питань притулку та міграції Ніколь де Мур
судовий пристав вилучив морозильну камеру та кавоварку з офісу державного секретаря з питань притулку та міграції Ніколь де Мур
фото: bx1

Дутрепон, яка працює в неурядовій організації під назвою «Мережа прогресивних юристів», повідомила виданню, що бельгійська держава вже понад 9 тисяч разів була засуджена судом із трудових спорів за вирішення проблеми біженців.

У Бельгії судові пристави забрали у чиновниці побутову техніку, і віддали її біженцям фото 1

«Незважаючи на зусилля юристів, що продовжуються, із захисту прав, ці судові рішення, на жаль, не дотримуються», – сказала вона.
Дутрепон стверджує, що це «безпрецедентно і викликає занепокоєння», коли бельгійський уряд вирішив погодитися з вилученням предметів з офісу держсекретаря, «у той час як прохачі притулку продовжують мерзнути на вулицях Брюсселя». Ніколь де Мур раніше заявляла, що виплата штрафів державою не вирішить кризи з біженцями.

Сама Ніколь де Мур підтвердила національному інформаційному агентству повідомлення про вилучення в офісі побутових предметів. У своїй заяві вона наголосила, що бельгійський уряд все ще докладає зусиль для пошуку житла для прохачів притулку. За її словами, місць поки що не вистачає для всіх, але такі  судові розгляди нічого не дають.

«Я продовжую разом із цим урядом шукати місця для розміщення шукачів притулку», – відповіла держсекретар. «Ми доклали значних зусиль під час цього законодавчого органу, і сьогодні у нас є 37,5 тис місць для біженців, зокрема 2 тис тимчасових, у центрах розміщення для бездомних у Брюсселі. Усі бачили, що ми продовжуємо наші зусилля. Ці судові процеси ні на міліметр не наближають нас до вирішення. Навпаки, вони коштують більше, ніж приносять».

Минулого року вже були історії про арешт майна після того, як Брюссельський виконавчий суд санкціонував продаж деяких активів бельгійського федерального агентства з надання притулків, щоб ця державна організація могла виплатити фінансові штрафи, які були накладені на неї за порушення прав осіб, які шукають притулку.

До слова, автопарк дорожньої поліції Туреччини поповнять понад 20 люксових машин, повідомив глава МВС республіки Алі Єрлікая у соціальній мережі Twitter (X). Вони були вилучені у місцевих організованих злочинних угруповань. Рішення про передачу автомобілів поліції ухвалив суд. «В результаті успішних операцій, проведених поліцією Стамбула проти організованих злочинних угруповань, було конфісковано 23 автомобілі. За рішенням суду ці машини було передано поліції. Відтепер вони перебувають у розпорядженні наших правоохоронних органів», – повідомив Єрликая.Машини вже «одягли» в офіційні лівреї дорожньої поліції Туреччини. Більшість оновленого автопарку становлять моделі середньої та високої цінової категорії від компанії Mercedes-Benz. Також патрульні отримали у своє розпорядження кілька Porsche, Ferrari, Bentley.

Читайте також: Бельгія, яка головує в ЄС, виступила за реформу блоку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: