Шотландський пінгвін отримав почесне військове звання (комічні фото)

Пінгвін став генерал-майором королівської гвардії
фото: dpa

Пінгвін на ім'я сер Нільс Улаф III є прикладом гарної поведінки для інших пінгвінів Единбурзького зоопарку

Пінгвін з Единбурга отримав звання генерал-майора норвезької королівської гвардії. Про це пише видання Bild.

Сер Нільс Улаф III, як зовут пінгвіна в зоопарку Единбурга, у понеділок, 21 серпня, в урочисто отримав звання генерал-майора Королівської гвардії Норвегії. Поки два співробітника зоопарку прикріпили йому значок до крила, 160 солдатів стояли по стійці смирно.

«Це заохочення за гарну поведінку і тому, що сер Нільс Улаф III є прикладом для інших пінгвінів Единбурзького зоопарку. Це важлива подія в його кар'єрі талісмана гвардії», – висловився про свого начальника майор Норвезької королівської гвардії Фредрік Грессет.

Історично склалося, що талісман норвезьких військових живе в Шотландії. У 1913 році норвезький підприємець подарував Единбурзькому зоопарку королівських пінгвінів, а 1961 року солдати гвардії Норвегії відвідали зоопарк і помилувалися тваринами, зробивши одного з них своїм талісманом. Після смерті Нільса Улафа III титул наслідує хтось з його братів.

Щороку норвезські солдати надсилають пінгвінам Единбурзького зоопарку різдвяні листівки та рибу в якості подарунка. Традиційно при кожному відвідуванні гвардією зоопарка військовий талісман отримує підвищення.

У 2008 році Нільса Улафа III було посвячено у лицарі  від імені короля Норвегії Харальда V: щоправда, тоді пінгвін від хвилювання випорожнився прямо під час церемонії. На цей раз все відбулось без ексцесів.

Нагадаємо дворічна коза Аліса з Чернігівської області потрапила до Національного реєстру рекордів. Вона щодня дає приблизно дев'ять літрів молока

Зазвичай кози за добу продукують до 2 л молока, найбільше – це до 4-5 л на добу. Тож коза з Чернігівщини, яка дає щодня дев'ять літрів молока, стала рекордсменкою. Порода у неї непроста: 75% альпійська, 25% – зааненська. Вага тварини – приблизно 80 кг.

Читайте також: Край пінгвінів. Українські полярники поділились зворушливими фото

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: