Китай забирає своїх панд із США

З наступного року у США не буде жодної панди
фото з відкритих джерел

МЗС Китаю: до кінця року із зоопарку США на батьківщину повернуться три панди

США мають до кінця поточного року повернути додому до Китаю трьох панд, які перебувають у вашингтонському зоопарку, заявила офіційний представник МЗС КНР Мао Нін. У грудні закінчиться трирічна угода США з китайською агенцією з охорони дикої природи, Пекін відмовився її продовжувати.

«Панди Мейсян, Тяньтянь і Сяо Ціцзі, які тимчасово проживають у національному зоопарку у Вашингтоні, відповідно до наміченого раніше терміну будуть повернуті на батьківщину наприкінці цього року», – повідомила вона під час брифінгу.

Як пише Bloomberg, загальна вартість трьох панд становить $50 млн. Вони є буквально головним символом зоопарку, атрибути зі своїм зображенням постійно розпродаються. Американці так обожнюють цих панд, що зоопарк встановив цілодобову камеру у вольєрі тварин і транслює кожен рух трійці. Навіть QR-код для бронювання квитків у вашингтонський зоопарк має силует панди. Тепер уперше за 50 років США залишаться зовсім без панд.

Хоча обидві сторони заперечують зв'язок між від'їздом панд та політикою між країнами, Китай уже давно використовує «дипломатію панди, щоб винагородити друзів та покарати супротивників», зазначає агентство.

Нагадаємо, пес Командор, який належить родині президента США Джо Байдена, знову вкусив співробітника Секретної служби. Про це повідомляє CNN.

Офіцер поліції Секретної служби увійшов у контакт з домашнім улюбленцем Байдена. Німецька вівчарка вкусила чергового співробітника, той звернувся по медичну допомогу. Інцидент стався ввечері 25 вересня. 

Німецька вівчарка президента США Джо Байдена Командор фігурує у щонайменше 11 інцидентах із покусаними людьми, зокрема з агентом Секретної служби, якого довелось шпиталізувати.

Читайте також: У заповіднику на Одещині народилося майже 200 рідкісних «феніксів»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: