У Естонії помилка двірника обернулась на великий скандал

Прапор перед гуртожитком неправильно висів пів дня
фото: Erakogu

Неуважність двірника може обійтись йому штрафом або позбавленням волі 

Двірник у Естонському місті Тарту вчинив «національну диверсію», яка не залишилась непоміченою, і могла коштувати йому свободи. Про це пише Postimees.

Оскільки в Естонії в День батька вивішується державний прапор, рано-вранці в неділю перед студентськими гуртожитками Тартуського університету також були підняті прапори. Проте в обідній час перехожий зауважив, що естонський прапор перед гуртожитком на Нарвському шосе, 89, висить неправильно – він перегорнутий догори дригом. Замість блакитної полоси першою згори була біла. 

Як зазначає видання, під час обіду до Тартуського студмістечка зателефонував перехожий і повідомив про перегорнутий прапор. Оскільки за порядок у гуртожитках Тартуського університету, включаючи підняття прапора, відповідає фірма OÜ Krausberg, яка надає послуги з прибирання, Тартуське студмістечко відразу повідомив про це керуючого компанією.

Двірнику довелось повернутись до гуртожитку і знову підняти прапор, що відбулось уже після другої години. Так естонський прапор провисів у «неправильному вигляді» пів дня, що викликало скандал у містечку і критику містян.

Член правління Тартуського студмістечка Урмас Петерсон не зміг пояснити, чому прапор був у такому вигляді, але додав, що студмістечко відправило з цього приводу запит.

Тартуський регіональний керівник Krausberg Вахур Ванкер пояснив подію людським фактором. Водночас сам двірник, який вчинив злочин із прапором, пояснив: о п'ятій ранку ще темно, тож просто не побачив, як саме повісив його. За його словами, він усе робив автоматично, тож і не помітив, що прапор перевернуто, додав Ванкер. 

У Естонії помилка двірника обернулась на великий скандал фото 1
Прапор Естонії має три кольори. Синій – як відображення неба, озер та моря естонської землі, символ вірності істині та національним ідеям; чорний – це колір землі батьківщини та національного чоловічого вбрання (сюртука); білий – прагнення естонського народу до щастя та світла.

Тим не менше, подібна халатність з боку двірника все ж може обернутись для нього проблемами. Адже у разі порушень правил вивішування та використання державного прапора може бути покарання, прописане в Пенітенціарному кодексі Естонії у статті § 271. У випадку з фізичною особою це грошовий штраф або арешт; у випадку з юридичною особою – штраф до 960 євро.

Читайте також: Одна категорія українців ризикує втратити виплати у Естонії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: