Образилася через допис. Трансгендерна ведуча поскаржилася в поліцію на Джоан Роулінг

Письменницю Джоан Ролінг знову звинувачують у трансфобії
фото з відкритих джерел

Британська поліція повідомила, що отримала скаргу від ведучої новин через допис Роулінг

Трансгендерна ведуча новин у Великій Британії Індія Віллоубі звернулася в поліцію через письменницю Джоан Роулінг та її пост у X. Про це повідомляє Reuters.

Британська поліція повідомила, що отримала скаргу від ведучої новин. Їй не сподобався пост авторки «Гаррі Поттера» у X, в якому Роулінг назвала ведучу «чоловіком».

Віллоубі стала першою трансгендерною ведучою новин у Великій Британії. Вона наголосила, що є жінкою, а Роулінг, знаючи це, нібито навмисно її образила.

«Називати транслюдину чоловіком, свідомо знаючи, що ця людина є жінкою – а я є жінкою, незалежно від того, що говорить Джоан Ролінґ ... у моєму свідоцтві про народження вказана стать «жінка», у моєму паспорті, у всіх моїх документах я юридично визнана жінкою», – заявила ведуча.

Роулінг відкинула звинувачення, заявивши, що мати гендерно-критичні погляди не є злочином.

«Деякий час тому юристи порадили мені, що я не тільки маю очевидно виграшну справу проти Індії Віллоубі за наклеп, але й те, що нав'язлива націленість Індії на мене протягом останніх кількох років може досягти юридичного порогу для переслідування», – написала письменниця.

У 2019 році вона підтримала активістку і дослідницю Маю Форстейтер – її робочий контракт не продовжили через твіти про те, що трансгендерні жінки не можуть вважатися справжніми жінками.

А у 2020-му письменниця розкритикувала вираз «люди, які менструюють»: мовляв, ними можуть бути лише жінки.

У 2021 році письменницю теж звинуватили у трансфобії після того, як вона критично прокоментувала ініціативу поліції Шотландії фіксувати гендерну ідентичність звинувачених у зґвалтуванні людей за їхнім побажанням.

Раніше Джоан Роулінг розповіла про погрози через підтримку Рушді.

Як повідомлялося, ексчоловік Джоан Роулінг заявив, що писав «Гаррі Поттера» разом з нею.

Читайте також: Критики звинуватили Джоан Роулінг в антисемітизмі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: